Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

02-11-07

Kruip in een boom

61cfe570fca980467fade40a4bde3d83.jpgen eet een banaan. Dat waren de woorden die Brussels voorzitter Johan Vermeersch riep naar speler Matumona. Vandaag enkele dagen later is Johan Vermeersch al uitgeroepen tot de grootste racist van de lage landen.

Persoonlijk vind ik net als 99% van de voetballiefhebbers Johan Vermeersch nen dikken aap. Let op, tegen Johan Vermeersch mag je dat zeggen want hij is blank. Zoiets roepen tegen iemand met een andere huidskleur en je bent een dikke racist. Komaan zeg.

De resultaten bij de oersaaie voetbalclub Brussels (tot voor dit seizoen was enkel Cercle saaier) waren niet zoals ze moesten zijn. Daarom hield de flamboyante Brussels voorzitter groepsgesprekken met trainersstaf en spelers. De eerste reacties op die gesprekken waren positief. De spelers drukten hun vertrouwen uit in de trainersstaf.

Een dag later bleken de gesprekken toch niet zo sereen te zijn verlopen. Vermeersch had namelijk iets verkeerd geroepen naar een zwarte speler. Wat Vermeersch geroepen heeft is niet correct maar soit. De media klopt die paar woorden zo hard op dat Brussels nu zijn hoofdsponsor kwijt is, de speler ontslag heeft genomen en een advocaat onder de arm nam. 

Vele mensen weten niet dat Vermeersch zich nochtans mateloos inzet voor de integrering van allochtone jongeren in het Brusselse voetbal. Tuurlijk weten ze het niet, dat kan je nu niet lezen in de kranten. Wat je ook niet kan lezen is dat Matumaona de laatste weken zich niet echt als een prof gedroeg op het plein. Man toen ik bij de miniemen van Sparta Appels speelde kregen wij tijdens de rust ook regelmatig een preek over ons heen. Wat er toen gezegd werd ben ik al lang vergeten maar ik weet wel dat het meestal hielp.

Maargoed ik heb hier al genoeg gezeverd en ga dit bericht hier bijna afsluiten. De toevallige bezoeker van deze blog moet nu niet denken dat ik Vermeersch nen toffe pee vind. Het blijft nen brulaap. Diezelfde bezoeker die denkt dit ik racisme ga goed spreken is ook al absoluut fout. Ik erger mij alleen aan de manier waarop zo een hele zaak wordt opgeblazen en aan de mensen die zich toch zo snel in hun gat gebeten voelen. Een beetje RELATIVEREN is niet ongezond! Point final.

12:45 Gepost in Voetbal | Permalink | Commentaren (0)

08-05-07

AA Gent onderuit

Gent verloor met 0-2 van Club Brugge en verspeelt zo de finaleplaats in de Beker van België. Gent speelde ondermaats en werd vaak overspeelt door een sterk Club Brugge. De blessures van De Beule, Smoje, Olufade, Foley en Rudi zullen Gent zeker niet geholpen hebben. Standard ligt nog in het vizier voor de 3e plaats in de competitie maar ik vrees dat het bobijntje van de Buffalo's op is.

23:00 Gepost in Voetbal | Permalink | Commentaren (0)

Beker van België

743468194e1239a8b4ef28de88ca8b07.jpgVanavond staat de eerste terugronde van de Beker van België voetbal op het programma. AA Gent trekt naar het Jan Breydelstadion in Brugge om zijn 1-3 voorsprong uit de heenronde te verdedigen. Sinds het 3e studjaar, reeds 18 jaar, ben ik supporter van Gent. Vanavond rekenen alle Buffalo's op stoica's flitsen en Olufade's snelheid om de Brugse verdediging aan flarden te spelen. Alles is vanavond live te volgen op Canvas. Buffalo Buffalo AA Gent!

15:38 Gepost in Voetbal | Permalink | Commentaren (0)