Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

31-05-08

DJ Cresto - Live @ the living 23-07-2004

Lang, lang geleden speelde ik regelmatig voor amateur dj. De beste trance tunes trachte ik "feilloos" aan elkaar te mixen. Toegegeven, dat gebeurde met wisselend succes ;) Na bijna 4 jaar heb ik de tijd gevonden om één van mijn beste mixen online te plaatsen. Download de mix van 2 uur een half op onderstaande link:
     
http://www.sendspace.com/file/o4loje

01:48 Gepost in Trance | Permalink | Commentaren (0)

15-05-07

Ckomilfoo The Return

Morgen staat Ckomilfoo "The Return" op het programma. Ckomilfoo was jaren de populairste discotheek van Dendermonde. Ook ikzelf bezocht Ckomilfoo regelmatig. Ondertussen is de club al meer dan 5 jaar dicht. Morgen kunnen we nog één keer de hoogtdagen van de club beleven in de sporthal van Oudegem. De sporthal wordt voor één avond omgetoverd tot een echte discotheek. De DJ van dienst zijn Fava, Jan Van Biesen en Ckomilfoo legenden Olivier Pieters en Wim Friday. Ik ben er zeker bij! Meer info op www.ckomilfoo.be

19:37 Gepost in Trance | Permalink | Commentaren (0)

08-05-07

Trance

953f7f8e160d2bfc7198366ffb2c2f30.jpgIn men vrije tijd beluister ik veel muziek. Mijn aandacht gaat hierbij voor naar "electronic dance music", meer specifiek naar trance.

In men jeugdjaren luisterde ik vooral naar popmuziek, of top 30 muziek. Al snel bleek ik meer interesse te hebben in dance music. In 1992 ontving ik mijn eerste dance cd, serious beats volume 5. Hierna luisterde ik vooral naar de commerciele dance variant. Men favoriete groepen waren Culture beat, 2 brothers on the 4th floor, ice mc, cappella en 2 unlimited. Na enkele uitspattingen met het happy hardcore genre begon ik in 1997 actief naar trance te luisteren. In den beginne werd dit nog gecombineerd met het luisteren naar eurodance zoals fiocco, absolom, astroline en dergelijke Belgische groepjes. In 1997 begon ik ook uit te gaan naar diverse discotheken. Mijn favorieten waren de Ckomilfoo in Dendermonde, de Cherry Moon in Lokeren, Zillion in Antwerpen en de BBC in Sint Niklaas. Ironisch genoeg bestaat geen enkele van die clubs momenteel nog.

In 1998 kocht ik de pioneer rmx 9 home dj system. Een stereo met 2 aparte cd spelers en semi professioneel mengpaneel. Regelmatig mixte ik zelf muziek. Ik mixte echter nooit heel veel en werd er ook nooit echt goed in. Momenteel steek ik nog zelden een mix in elkaar.

In 2001 werd ik lid op het forum van tranceaddict.com. Dit is waarschijnlijk het grootste forum binnen de trance scene wereldwijd. Tot op heden ben ik actief lid van het Belgisch onderdeel van tranceaddict. Samen met de mensen van dat forum bezocht ik regelmatig party's in België en Nederland. We organiseerden ook al 4x een beta party. Binnenkort staat de 5e op het programma. 

Momenteel bezoek ik niet meer zoveel party's. Ik luister vooral thuis en op men i-pod naar trance. Men voorkeur gaat momenteel uit naar uplifting en progressive trance. Men favoriete dj zijn Manuel Le Saux, Chris Rijksen, Markus Schulz, Mike, Airwave, Jon'o Bir, en vele anderen... 

 

12:50 Gepost in Trance | Permalink | Commentaren (0)