Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

20-02-09

Een dagje Brussel

Zaterdag trekken we met een aantal vrienden voor een dagje naar Brussel. Voor één dag worden we toerist in eigen land. Onze gids is Nils, die als voormalig student in Brussel, de mooiste plekjes kent. Hieronder kan je bekijken wat er ongeveer op het programma staat.

Brussel-Noord - Noordwijk - Rogierplein - Botanique

(via metro naar =>)

Europese wijk - Schumanplein - Europees parlement en Luxemburgplein
(?frietje steken bij frituur Chez Antoine? in de schaduw van het parlement, al een paar jaar officieel verkozen tot beste frituur van Brussel)
Ambiorixsquare (eventueel)
Jubelpark met hopelijk het uitzicht op de triomfboog (te doen via het gratis legermuseum, met mooie oude vliegtuigen in de grote hangar)

dan terug richting centrum (vijfhoek) - Koninklijk paleis - Koningsplein (Kunstberg) - Zavel - Justitiepaleis (met mooi uitzicht over Brussel Centrum) - Marollen - zo naar het toeristische centrum en alle klassiekers (Manneken Pis, Grote Markt, Sint-Hubertus-galerijen, Rue des Bouchers, Jeanneke Pis...)

Natuurlijk wordt dit alles afgewisseld met stevige tussenstops in gezellige cafeetjes! Mocht de tocht te lang blijken, dan kunnen we altijd van het parcours afsnijden...

Afsluiten doen we waarschijnlijk in het restaurant Chi-Chi's, een groot Mexicaans restaurant gelegen op de anspachlaan.

Ik kijk er alleszins al naar uit


01:51 Gepost in Stedentrips | Permalink | Commentaren (0)