Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

30-11-08

Vlaamse Kampioenschappen badminton 2008

Afgelopen weekend werden in Gent de Vlaamse Kampioenschappen badminton georganiseerd. Zelf nam ik deel aan het enkelspel en het dubbelspel in de B reeks. In het dubbel waren Glenn en ik zelfs 4e reekshoofd.

In het enkel trof ik in de eerste ronde provinciaal kampioen Klaas Maes. De 16-jarige Klaas is één van Belgisch grootste talenten. Ik had weinig kansen om te winnen en ik speelde er ook naar. Net als op de provinciale kampioenschappen, toen ik ook tegen een betere tegenstander speelde, kon ik nooit een vuist maken. Ik haalde nooit mijn niveau en verloor met 21-9 en 21-18.

In het dubbel wonnen Glenn en ik gemakkelijk onze eerste ronde. De tweede ronde tegen Frederic Schroyens en Frederic Desander was andere koek. Onze tegenstander speelde degelijk zonder meer en wij haalden niet ons beste niveau. Gevolg verlies in twee sets.

Op naar het volgende tornooi, binnen twee weken, in Sint Niklaas.

24-11-08

Filmpjes fuif cafetaria sporthal Oudegem 8 november 2008

De eerste sneeuw in ons huisje

sneeuw1.jpg
sneeuw2.jpg
sneeuw3.jpg
sneeuw4.jpg
sneeuw5.jpg

01:26 Gepost in Aalst | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sneeuw, aalst, gentsesteenweg

Filmpjes Studio Brussel Maxximum Party @ Zuiderkroon Antwerpen

 

 

 

00:26 Gepost in Party | Permalink | Commentaren (0) | Tags: videoclips, filmpjes

15-10-08

Oudegem 1G blijft op titelkoers

In onze derde wedstrijd van het seizoen namen we het op tegen De Mintons. Wij wonnen reeds tweemaal en de Mintons verloor reeds driemaal. Dit moest een haalbare kaart worden.

In dubbel gingen Bart en ik goed van start. We wonnen vlot tegen Frederic Deburggraeve en Sven Dejaeck. Onze dames maakten er een thriller van. Ze gaven jammer genoeg een 20-16 voorsprong in de derde set nog uit handen.

In het enkelspel kon Bart vlot winnen van Nicolaas Van Bruysel. Ikzelf nam het op tegen Frederic Deburggraeve. Ik ging vlot van start. Misschien iets te vlot want Frederic liet bij momenten goeie dingen zien. Toch kon ik vrij vlot winnen in twee sets. Isabelle bevestigde haar goeie vorm door te winnen van de sterke Angelique De Mey. Nathalie kon slechts in de tweede set een vuist maken tegen Evy Van Royen. Ze verloor echter nipt.

De gemengde wedstrijden moesten voor de overwinning zorgen. Bart en An konden het beslissende punt binnenhalen door hun gemengd nipt te winnen. Nathalie en ik wonnen, de tweede set buiten beschouwing gelaten, vlot van Sven en Veronique en brachten de eindscore zo op 6-2.

Met drie overwinningen staan we nu aan de leiding in eerste provinciale. Deze plaats willen we nu niet meer af staan. Al wordt dit met de sterke concurrentie van Gentse, maar vooral Drive, niet gemakkelijk.

00:03 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

14-10-08

Ongunstige loting op tornooi Drive

Op het tornooi van Drive kon je in de B1 reeks per gewonnen wedstrijd 20 euro winnen. De loting zat me echter niet mee. In het enkel mocht ik opnieuw aantreden tegen Geert De Baets tegen wie ik vorige week verloor. Geert won daarna ook nog het tornooi in Latem. Ik deed het nu beter en kon een set winnen tegen Geert. Exit in enkel.

In het dubbelspel speelde ik voor het eerst dit seizoen met Bart. Met hernieuwde motivatie groeit Bart stilaan weer naar zijn oude niveau. Ook in dubbel kenden we geen geluk met de loting. We speelden éen van onze beste wedstrijden in jaren maar kwamen net te kort tegen Matthias Raepsaet en alweer Geert de Baets.

Voor de gelegenheid speelde ik ook gemengd dubbel samen met de talentvolle Joke D’hondt. Onze eerste ronde konden we vlot winnen tegen Klaas De Waele en Mieke De Wolf. In de tweede ronde troffen we het eerste reekshoofd, jawel, Geert De Baets en Kim Recollecte. In de eerste set was het nog wat zoeken maar in de tweede liep alles tactisch zeer goed. Jammer genoeg maakten we op het einde van de set iets teveel  kleine foutjes.

Al bij al goed gespeeld dit weekend. Jammer genoeg had ik geen geluk met de loting en bijgevolg heb ik weinig geld verdiend.

23:59 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (1)

08-10-08

Tornooi Latem

Op het tornooi van Latem bereikte ik zowel in het enkel als het dubbelspel de tweede ronde. Daar verloor ik telkens met zware cijfers van de latere winnaar(s).

In het enkel kon ik eerst nog winnen tegen David Hesters. Toegegeven de grote foutenlast van David hielp mij een pak vooruit. In de tweede ronde tegen Geert de Baets kon ik nog een voorsprong nemen. Ik kon echter hetzelfde niveau niet vasthouden en Geert stak een tandje bij. Dit resulteerde in een redelijk zwaar verlies. Uiteindelijk kon Geert het tornooi al bij al gemakkelijk winnen.

In het dubbel werd ik, na het afzeggen van Glenn, gekoppeld aan David Hesters. In onze eerste ronde konden we vlot winnen tegen ook al een gelegenheidsduo Klaas De Waele en Benjamin Verhellen. In de tweede ronde (of halve finale) kruistten Bjorn Van De Pas en Ruben Van Eetvelt onze weg. Onze tegenstand speelde verrassend sterk en we werden net niet van de baan geveegd.

Detailresultaten: Enkel - Dubbel

00:40 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

29-09-08

Winst op veld pluimplukkers

Afgelopen zondag namen we het op tegen Pluimplukkers 4G. Onze eerste echte test van het seizoen. In het dubbel liep het voor mezelf en Bart niet goed. We moesten de eerste set prijsgeven en in de tweede werd maar nipt gewonnen. In de derde set vonden we ons ritme terug en wonnen we eenvoudig. Onze dames ging onderuit in twee sets.

In mijn enkel tegen Erwin ging ik snel van start. Hierna sputterde mijn motor. Te traag, te onzeker en teveel fouten. De eerste set kon ik nog winnen maar de tweede ging naar Erwin. In de derde set liep het terug beter en kon ik redelijk vlot winnen. Het was mijn eerste serieuze enkel in meer dan een maand en dat was er toch wat aan te zien. De andere teamgenoten deden het goed. Isabelle won, net als Bart in drie sets. Nathalie ging nipt onderuit.

In het gemengd konden we de overwinning binnenhalen. Nathalie en ikzelf wonnen vlot de eerste set. Door tactische aanpassingen bij de tegenstand liepen we de hele tweede set achter de feiten aan. Toch konden we het laken in extremis nog naar ons toetrekken. Bart en Isabelle gingen nog onderuit maar dat deed er niet veel meer toe.

We behaalden dus een goeie 3-5 overwinning zonder schitterend te spelen. Binnen twee weken nemen we het thuis op tegen De Mintons.

23:40 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

28-09-08

Winst tegen Wetteren

Vorig weekend speelden we onze eerste thuismatch van het seizoen in de gemengde competitie. We kregen het bezoek van de kampioen uit 2e provinciale, Wetteren 2G. Er ligt een immens verschil tussen 3e liga en 2e provinciale zo bleek. Onze thuismatchen tegen Wetteren was onze eenvoudigste overwinning in jaren. Vanavond tegen pluimplukkers wacht er ons een eerste echte test. Het detail van de wedstrijd kan je hier bekijken.

16:29 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

21-09-08

Meer foto's

Meer foto's van ons huisje werden hier toegevoegd.

19:16 Gepost in Huis | Permalink | Commentaren (0)

Gemengde competitie van start

Komende maandag start de competitie voor de 1e gemengde ploeg van BC Oudegem. Een team waar ik al enige jaren in speel. De voorbije jaren balanceerden we tussen de top van 1e provinciale en de bodem van 3e liga. Vorig jaar eindigden we op een voorlaatste plaats in 3e liga waardoor we dit jaar opnieuw in 1e provinciale mogen aantreden.

En opnieuw zijn we dit jaar bij de favorieten om de titel in de wacht te slepen. Na het bekijken van de eerste resultaten mag ik zelfs zeggen dat we in staat moeten zijn om alle teams te verslaan. De grootste tegenstand komt ongetwijfeld van Pluimplukkers, Gentse en Drive. We openen de strijd tegen promovendus Wetteren, een haalbare klus, al blijft het wel opletten voor hun sterke dames.

Hoe het gesteld is met mijn vorm weet ik niet. Door onze verhuis speelde ik de laatste 3 weken slechts tweemaal. Supporters op post maandag om 20u15 in de sporthal van Oudegem.

00:28 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

Eerste foto's huis

In dit album vind je de eerste foto's van ons nieuwe huis. We wonen hier nu vier dagen en alles valt stillaan in zijn plooi. De rommel geraakt stillaan opgeruimd. Digitale tv, telefoon en draadloos internet werken weer als nooit te voren. Nu nog wachten op de afwerking van de laatste details.

In het album vind je vooral foto's van de schilderwerken. Binnenkort krijg je ook foto's van de afgewerkte kamers te zien.

00:15 Gepost in Huis | Permalink | Commentaren (0)

18-09-08

Verhuisd

Vanaf heden wonen Brenda en ikzelf niet langer aan het station van Dendermonde maar op de Gentsesteenweg in Aalst. Pics van het huis volgen spoedig.

05:45 Gepost in Huis | Permalink | Commentaren (0)

12-09-08

Nog 5 dagen

Stillaan komt D-day dichterbij. Nog 5 dagen en we trekken in onze nieuwe woonst. De woonkamer en de salon zijn op enkele kleine details volledig afgewerkt. De slaapkamer kreeg al 2 laagjes verf en ook de gang ziet er al kleurrijk uit. Ons huis is bijna klaar om bewoond te worden. Uiteraard zullen dan nog niet alle werken voltooid zijn. Zo moet de trap nog geschilderd worden, de badkamer afgewerkt en het 2e verdiep gerenoveerd. Pics 2 come!

03:15 Gepost in Huis | Permalink | Commentaren (0)

01-09-08

Huisje gekocht

De lening werd afgesloten, het resterende geld werd overgeschreven, de notariële akte werd getekend en de sleutels werden ons overhandigd. U leest het goed, vanaf vorige week vrijdag zijn Brenda en ik de trotse bezitters van een huis in Aalst.

Toch was niet alles rozengeur en maneschijn. Op onze eerste betreding kregen we dan ook geen wow gevoel. Het huis was vuil achtergelaten en er bleek nog een pak meer werk dan verwacht. Die frigo's wou je niet zien en ruiken! We waren ongetwijfeld gaan denken (dromen) dat er in een gekocht huis maar een klein beetje werk meer is. 

Afgelopen weekend startten we dan de werkzaamheden. Geen tijd voor getreuzel want op 17 september verhuizen al onze meubels. Tegen die tijd moeten onze woonkamer, salon en slaapkamer dus klaar zijn. Na drie dagen werk is de living volledig herschilderd en schoongemaakt. Enkel de kast met inbouwtoestellen moet nog worden aangepast. Op dinsdag beginnen de werkzaamheden in de salon. Plafond's verven, plezier verzekerd! Binnekort volgen de fotokens.

 

23:10 Gepost in Huis | Permalink | Commentaren (0)