Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

30-08-08

Afscheidsfeestje en Katuit 2008

Vandaag tekenden we de verkoopsovereenkomst van ons nieuwe huis en gisterenavond ging in dendermonde de traditionele reuzenommegank door. 2 redenen om een feestje te bouwen. Bovendien vierden we daarboven op nog het afscheid van ons appartement aan het statieplein. Enkele foto's van Katuit 2008 en van het feestje vind je op deze link.

00:15 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

25-08-08

Seizoen van start in Antverpino

Afgelopen weekend nam ik deel aan het tornooi van Antverpino, traditioneel het eerste tornooi van het nieuwe seizoen. In de B1 reeks is dit telkens één van de sterkste tornooien van het jaar en dat was deze keer niet anders. In het enkelspel was mijn liedje dan ook vrij snel uitgezongen. Enkel in de tweede set tegen Sven Colin kon ik men gewenste niveau halen. Dit resulteerde in een verlies in drie sets.

In dubbel speelde ik samen met Glenn. Hierin verliep het voor ons een pak beter. In de eerste ronden wonnen we in drie sets van een Waals duo. In de tweede ronde namen we het op tegen Tom Thierens en Stijn Van Herrebrugge. Geen gemakkelijke klus. In de eerste set kregen we een stevige pandoering. Daarna pastten we onze tactiek aan en ging ons niveau omhoog. Dit konden we de rest van de wedstrijd aanhouden waardoor we toch nog de winst konden pakken. In de kwartfinale namen we het op tegen Ilja Thange en Yves Kerckhofs, geen onbekenden. Zowel in de eerste als tweede set gingen we ver mee maar op het einde van elke set moesten we onze tegenstanders telkens enkele puntjes laten gaan. Vooral met de druk die Ilja zette hadden we het knap lastig. We verloren uiteindelijk met 21-16, 21-19. Toch een goede prestatie.

03:25 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

Fuif op grote markt een succes

De fuif op de grote markt was een voltreffer. Het leek wel of volledig "jong" Dendermonde nog eens buitenkwam. Veel had natuurlijk te maken met de locatie. De grote markt van Dendermonde is ongetwijfeld één van de mooiste dansvloeren van België. De muziek was niet om over naar huis te schrijven, maar je kan moeilijk goed doen voor zo'n groot en divers publiek. In de toekomst mag er ook wat meer reclame gemaakt worden voor het evenement. Op internet was nauwelijks iets te vinden. Bij het googlen kom je bijna direct op deze blog terecht. Ook aan de belichting mag nog wat gewerkt worden. Laser ftw!

02:00 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

Walking Dender moeizaam uit de startblokken

Afgelopen vrijdag ging in de Dendermondse binnenstad voor de eerste maal "Walking Dender" door. Het evenement moest een gezellige culinaire avond met tal van randanimatie worden. Hier slaagden de organisatoren niet volledig in het opzet. Op het parcours lag de afstand tussen de verschillende kraampjes te ver uit elkaar om van een gezellig straatbeeld te kunnen spreken. Mogelijk kunnen die gaten in de toekomst opgevuld worden door er een volwaardige avondmarkt van te maken. Ook van de beloofde randanimatie was niet veel te zien. Enkel de kunstenaars aan het administratief centrum deden hun werk.

Goed we mogen uiteraard niet te negatief doen want Walking Dender is een leuk initiatief. Maar om uit te groeien tot een topper is er toch nog werk aan de winkel.

Op deze blog kan je hier ook een reactie lezen van een verontwaardigde organisator op het nogal negatieve artikel in het nieuwsblad. 

01:45 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

22-08-08

Katuit 2008

Donderdag 28 augustus wordt de Dendermondse Kermisweek, tegenwoordig "RondomDeiremon" genoemd, afgesloten met de traditionele reuzenommegang. De reuzenommegang of Katuit is het meest populaire evenement van onze Dendermondse stad. Een mooie historische stoet gaat onze dansende reuzen vooraf. Na de stoet volgt een spectaculair vuurwerk. Eens dit vuurwerk gedoofd is zoeken de reuzen al dansend hun opslagplaats aan de Oude kazerne op.

Op internet is bitterweinig te vinden over dit evenement. Op www.katuit.be zou je alle info moeten vinden maar deze website is minder dan een week voor aanvang nog "in opbouw". Er wordt verwezen naar onze ooooh zo lelijke en ouderwedste stadswebsite www.dendermonde.be.

Op deze link vind je nog wat foto's van Katuit 2007. Op deze link vind je een aantal filmpjes van het vuurwerk in 2007.

13:20 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

Grote fuif op grote markt Dendermonde

1f6fca0ca4eef6ec16c940530b8465ae.gif

Komende zaterdag 23 augustus wordt er op de grote markt in Dendermonde een grote fuif georganiseerd. Verschillende DJ's spelen op de toren van het Stadhuis en toveren de Grote Markt om tot de grootste dansvloer van Vlaanderen. Het decor is in ieder geval uniek te noemen. Allen daarheen!

Line-up:
21.00 - 22.00 Michael
22.00 - 23.00 E-phonk
23.00 - 00.00 Olivier Stratier
00.00 - 03.00 Jeroen Goris

13:14 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (1)

Walking Dender in Dendermonde

Vrijdagavond 22 augustus wordt voor de eerste maal "Walking Dender" georganiseerd. Het nieuwe Dendermondse Feestcomiteit zorgt voor een avondmarkt met voornamelijk eet- en drankstandjes. Het traject loopt tot aan de Bogaerdbrug, via de Werf en de Koningin Astridlaan naar de Vlasmarktbrug en dan weer naar de Grote Markt en het Justitieplein. Naast een avondmarkt met eten en drank zullen er ook kunstenaars zijn die laten zien hoe ze werken, is er een video- en diaprojectie van de Fotografische Kring en zorgen de mensen van de Volkstuinen voor een bloementapijt op de grote markt. Het geheel wordt nog gekleurd met speciale verlichting en aangepaste muziek van violisten en de beiaard.

Een veel belovend initiatief. Nu maar hopen dat de weergoden de Dendermondse binnenstad gunstig gezind zijn.

13:06 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (2)

03-08-08

Verhuis op 17 september

D-day ligt vast. Op 17 september 2008 verlaten we ons appartementje in Dendermonde en trekken we in ons huis in Aalst. We zullen dan excact 2 jaar en 17 dagen aan het Statieplein van Dendermonde gewoond hebben.

Ondertussen is ons appartement verhuurd en onze welgekozen kleuren zullen nog geruime tijd de muren van het appartement sieren :) 

Hieronder vind je de foto's van ons appartement en van ons huisje:

huis Aalst

Appartement Dendermonde 

11:31 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

22-07-08

Fiesta Aaghem succes

Afgelopen zaterdag brachten we een bezoekje aan "Fiësta Aaghem". Dit zuiders evenement wordt georganiseerd door 't pyl, een organisatie van Oudegemse vrienden. Op de koer van de gemeenteschool genoten we eerst van lekkere Paëlla. De porties mochten wel iets groter ;) De Mojito van de cocktailbar waren geen onverdeeld succes. Elke cocktail apart maken is de boodschap. Hierna volgde er een dansinitiatie waar we ons niet aan waagden. Het optreden van Circque Circulair werd om onduidelijke reden afgelast. DJ Mo en Hito begonnen rond 23u plaatjes te draaien. Het talrijk opgekomen publiek zag dat het goed was. De dansvloer geraakte aardig vol met een mix van jong en oud en naarmate het alcoholverbruik toenam gingen wijzelf ook meer uit de bol. Het blijft een openluchtevenement in een woonwijk dus moest de muziek om half 3 al stil. Gelukkig konden we het feestje voortzetten in ons stamcafé, de cafetaria van de sporthal van Oudegem.

b3025a5d92b213ace8b59c9bebd79353.png

11:05 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (1)

10-07-08

Vlieg mee met me mee naar de regenboog

Al enkele dagen is het onguur weer. Regenbuien, bewolking, lage temperaturen en af en toe een streepje zon. Niet echt aangenaam. Deze avond zorgde het slechte weer wel voor enkele prachtige beelden.

d2ae43da4a855993e3fee8b2c024d2eb.jpg
ae49787c8c3c3b801025e90eff8c4623.jpg
 
2cb8fb08df275356df4e4bbd3a07cb3e.jpg
6f1103cbfc42851d7a94452d98a58523.jpg
c5497a212e5eaf6f56696e6b745e0ee0.jpg
90b3ea2a097238ec3f3a08284ee7cc81.jpg
 
b65538c751c9f0a42396b45cd7f5b479.jpg
0033e12c8a6c19eee3dffee80b7f3f22.jpg

21:50 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (1)

07-07-08

Appartement Statieplein Dendermonde te huur

Brenda en ik kochten een huisje. Dit wil ook zeggen dat wij binnenkort ons leuke appartement aan het Statieplein in Dendermonde zullen verlaten. Op 30 september ten laatste verlaten we ons appartement. Vanaf 1 oktober is het vrij voor een nieuwe huurder.

Beschrijving:
Appartement op 3e verdieping met ruime living en ingebouwde keukenhoek, handige ruime berging achter de keuken, grote inkomhal, ruime badkamer met douche, ligbad en twee lavabo's, apart toilet, 2 slaapkamers en een autostandplaats. Het interieur van het appartement werd door ons volledig opgefrist.

Het statieplein:
Ideale ligging voor pendelaars op amper 50 meter van het station. Nauwelijks overlast van voorbijrijdende treinen, bussen of lawaai van de naburige café's. Stadscentrum van Dendermonde met tal van winkels op korte wandelafstand.

Foto's
http://onderlegger.cinebelblogs.be/album/appartement/

Pluspunten:
- de ligging
- de indeling van het appartement
- instapklaar
- de prijs

Minpunten:
- geen lift
- geen terras of tuin

De prijs:
480 euro, inclusief gemeenschappelijke kosten (een echt koopje)

Interesse:
Neem contact op met Immo Comma op het nummer 052/22.25.22.

23:41 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

02-06-08

Weer ambiance aan het station

Het was dit weekend wederom ambiance aan het station van Dendermonde. Met al die natuurrampen en kleine criminaliteit is de stationsbuurt ongetwijfeld de meest onveilige uit onze Ros Beiaardstad. 

bron: www.nieuwsblad.be

"Oost-Europeaan valt politieagenten aan

DENDERMONDE - Een 23-jarige Oost-Europeaan viel aan het station van Dendermonde de politie aan. De lokale politie was opgeroepen voor een massale vechtpartij aan het station. Bij aankomst van de patrouille bleken de vechtersbazen al verdwenen. Aan een café merkten de agenten wel nog een jongeman op die ruzie maakte met een cafébaas. Toen ze hem wilden controleren, werd hij meteen agressief en bedreigde de politie. Eén van de politiemannen kreeg een klap in het gezicht en een slag in de maag. De man sloeg ook de radio uit de handen van de agent. De woesteling kon uiteindelijk worden overmeesterd en geboeid overgebracht worden naar het commissariaat. Hij werd ter beschikking gesteld van het parket van Dendermonde en voor de onderzoeksrechter gebracht."

07:05 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

25-05-08

Steekpartij aan station Dendermonde?

Aan het stationsplein van Dendermonde valt altijd wel wat te beleven. Zo ook deze middag. Hevig geroep trok de aandacht van Brenda en mezelf. Het ging duidelijk om een echtelijke ruzie waarbij de vader van de kinderen nogal kwaad reageerde op moeder en vooral op haar (nieuwe) vriend. De politie die al ter plaatse was had enige moeite om de persoon, die duidelijk van streek was, tot bedaren te brengen. Toen dit toch bleek te lukken begon de man te huilen als een klein kind. Al snel bleek waarom. De persoon had een serieuze bloedvlek op zijn t-shirt aan de buikstreek. In allerijl werd hij naar het ziekenhuis weggevoerd door de aanwezige agenten. Werd de man gestoken door de vriend van zijn ex-vrouw en was hij daarom zo kwaad? Of viel hij gewoon in een stuk glas? We zullen het allicht nooit weten...

20:32 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

13-02-08

Dendermonds stadsbestuur wil beroep doen op rampenfonds

Het stadsbestuur van Dendermonde verspreidde vandaag volgend bericht: 

"In de nacht van 5 op 6 februari 2008 werd onze stad getroffen door zwaar noodweer. Een krachtige windhoos richtte heel wat schade aan, gelukkig zonder lichamelijke letsels. Er was wel heel veel materiële schade.

De burgemeester richtte onmiddellijk bij de provinciegouverneur een aanvraag in om erkend te worden als rampgebied, waardoor de getroffenen zouden kunnen aanspraak maken op een vergoeding door het rampenfonds.

Om intussen het rampdossier te vervolledigen worden de geteisterden verzocht om zich zo snel mogelijk kenbaar te maken bij de dienst secretariaat, Administratief Centrum, Fr. Courtensstraat 11, tel. 052-25 10 00, secretariaat@dendermonde.be.

Het stadsbestuur stelt alles in het werk om de schadedossiers van de getroffen gezinnen en bedrijven zo goed mogelijk af te werken."

00:35 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

11-02-08

Foto's Carnaval Dendermonde 2008

81af864168fc1d4b5f0144a98fc1af69.jpgOp een prachtige zondagmiddag gingen we een kijkje nemen naar het Dendermondse Carnaval. Normaal zou ik daar ook een aantal foto's nemen om te plaatsen op deze blog. Jammer genoeg was er slechts één wagen de moeite om een foto van te nemen. De anderen zouden enkel de lens van van digitaal toestel vervuilen. De carnavalstoet was kort, wanordelijk met enorme gaten en in sommige gevallen gewoon lelijk. Enkel de Mikkadoos, die dan ook wonnen, leken moeite gedaan te hebben om een mooie wagen te maken.

Het was ondertussen een tiental jaar geleden dat ik de Dendermondse stoet eens zag en mijn verwachtingen leken veel te hoog. Met Wapeisderaf en de Schengsmoelen verloor het carnaval de laatste twee jaren ook twee van de absolute smaakmakers. Carnavalist Glenn, ingeweken Aalstenaar, merkte zelfs een pop op die twee jaar geleden bij zijn carnavalsgroep werd gebruikt. Van originaliteit gesproken.

Wil je een aantal foto's zien van van van het Carnaval in Dendermonde dan kan je een kijkje nemen op de weblog van Editie. Zij zagen een andere stoet dan ik. Ze spreken van een "prachtige Cavalcade" en van "bijzonder indrukwekkende wagens". Ofwel hadden ze een roze bril opgeplaatst ofwel kregen ze geld toegestopt om dat te vermelden.

www.carnavaldendermonde.be 

00:15 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (2)