Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

23-10-07

Sluit het Wokpaleis in Aalst de deuren?

Afgelopen zondag verscheen volgend artikel op de website van www.vrtnieuws.net:

Uitbaters restaurant in Aalst aangehouden

zo 21/10/07 - In Aalst zijn de uitbaters van een Aziatisch restaurant aangehouden op verdenking van mensenhandel en drugshandel. Er zijn ook aanwijzingen voor kinderarbeid.

Gisteravond had de politie samen met de sociale inspectiediensten een huiszoeking uitgevoerd in het wokrestaurant aan de Gentsesteenweg in Aalst.

De politie trof vier illegalen aan die in het restaurant tewerkgesteld waren. Ze zijn opgepakt. De agenten vonden ook 500 xtc-pillen in het pand. Er waren ook aanwijzingen dat jongeren van 13 en 14 jaar in het restaurant zouden werken.

Naast de vier illegalen heeft de politie nog drie andere personen opgepakt: de twee uitbaters van het restaurant, een Vlaamse vrouw en haar Chinese man, en hun zoon.

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft vanmorgen de twee uitbaters aangehouden op verdenking van mensenhandel en drugshandel. Hun zoon is onder voorwaarden vrijgelaten.

De politieactie is niet zonder slag of stoot verlopen. Enkele kwade klanten van het restaurant raakten slaags met de agenten. Ze konden het niet appreciëren dat de politie de huiszoeking had gepland op een zaterdagavond.

Onder anderen de aanwezige onderzoeksrechter heeft enkele klappen gekregen van een familielid van de uitbaters. De lokale politie van Aalst moest versterking sturen.
 
Het is hier duidelijk dat het gaat om het restaurant "Het Wokpaleis", gelegen boven de Covee, op de Gentsesteenweg in Aalst. Twee weken geleden gingen Brenda, ikzelf, Glenn en Natasja er nog eten. Het eten was (is) er lekker en niet duur. Het zou dus jammer zijn mocht het Wokpaleis zijn duren moeten sluiten.
 
Uiteraard kunnen bovenvermelde praktijken niet door de beugel. Het viel ons ook bij ons bezoekje al op dat er opvalland veel kinderen (meer dan 2 waarvan sommige kranten melding maakten) aan het werken waren. Al lachend werd nog gezegd dat de ganse familie aan het werk werd gezet. Dat verhaal blijkt nu grotendeels te kloppen. 
 
Hopelijk kan het Wokpaleis op termijn, met nieuwe uitbaters, de deuren opnieuw openen. Gezien er enkele ongure winstgevende praktijken aan het licht kwamen zal de prijs ongetwijfeld stijgen ;) Een verhaal dat ongetwijfeld nog wordt vervolgd.
 
 

00:15 Gepost in Culinair | Permalink | Commentaren (0)

04-09-07

Wat schaft de pot deel 5

18fe9de0829d2f81a266b1ceab28d919.jpgBretoense Pannenkoek:

We hebben nodig: Gerief om pannenkoeken te bakken of pannenkoeken uit een pakje (best niet al te zoete), hesp en een ei.

Bereiding: Bak of verwarm de pannenkoek, bak een spiegelei. Leg een snede hesp in de pannenkoek en leg daarop het spiegelei. Rol op en eet smakelijk.

Het resultaat mocht er zijn. Uit luiheid gebruikte ik iets te zoete voorvgebakken pannenkoeken uit de supermarkt. Ook heeft de smaak van het ei de neiging het hele gerecht te overheersen.

19:55 Gepost in Culinair | Permalink | Commentaren (0)

21-08-07

Wat schaft de pot deel 4

Indische rijstschotel

We hebben nodig:  300 gr kippefilet, 200gr paprikablokjes, 4 sneetjes ananas uit blik, Knor Indische rijstschotel kruidenmix, 250gr rijst en Turkse curry.

Bereiding: Kook de rijst. Bak de kip in de wok en strooi er wat Turkse currykruiden over. Voeg er de paprikablokjes aan toe. Als deze bijna gaar zijn voeg je 2dl water toe en de Knor kruidenmix. Een aantal minuten laten sudderen en dan de rijst toevoegen. Roer om tot de rijst vermengd is en voeg er de stukjes ananas aan toe.

Resultaat: Eén van de beste rijstgerechten die ik al heb gegeten! 

19:43 Gepost in Culinair | Permalink | Commentaren (0)

09-08-07

Wat schaft de pot deel 3

Viswok met curry

We hebben nodig: Viswok (Kelvin), Scampi's (Kelvin), wokgroenten, Chinese noodels, paar blaadjes verse koreander, koreanderkruiden, chilli kruiden, curry wok.

Bereiding: Bak eerst de scampi's en daarna de drie verschillende soorten vis uit de viswok mengeling. Bak hierna de groeten in de wok. Kook ondertussen de Chinese noodels. Als de groenten klaar zijn voeg je de vis bij de groenten. Strooi er de gesneden koreanderblaadjes op en bestrooi het geheel met koreander en chillikruiden. Voeg de noedels toe en giet er de curry op. Nog een minuutje roerbakken en klaar is kees.

 

23:00 Gepost in Culinair | Permalink | Commentaren (0)

01-08-07

Wat schaft de pot deel 2

Tikka Masala kip:

We hebben nodig: 400gr Kippefilet, kippekruiden, 250 grpaprikablokjes, 2 zakjes rijst van 125gr, een pot Tikka Masala uit de Colruyt. Deze ingridiënten volstaan voor 3 personen.

Bereiding: Snij de kippefilet in stukjes en bestrooi ze met kippenkruiden. Bak de blokjes in de wok en voeg er na twee minuten de paprikablokjes bij. Laat enkele minuten doorbakken en voeg er dan de inhoud van de pot tikka masala bij. Een paar minuten laten sudderen en klaar is kees. Vergeet ook je rijst niet te koken want die heb je ook nodig. 

 

18:00 Gepost in Culinair | Permalink | Commentaren (0)

28-07-07

Wat schaft de pot deel 1

De nieuwe man, een soort waartoe ik ook misschien wel behoor, spendeert vrij veel tijd in de keuken. Daar tracht die man eten op de gemakkelijkst en snelst mogelijke manier eten klaar te maken. Deze rubriek komt er omdat vele dingen toch zo lekker zijn, en die wil ik jullie niet onthouden. Recepten met aardappelen, vlees en groeten zul je hier niet snel vinden. Oosterse en italiaanse gerechten des te meer.

Tikka kippitta:

We hebben nodig: Kip, paprikareepjes, ananas uit blik, pittabroodjes, tika kipperkruiden (delhaize) en wat sausjes van Devos en Lemmens.

Bereiding: Snij de kip in stukjes, doe er de tika kruiden onder en bak bij voorkeur in een wokpan met olie of boter. Voeg na twee minuten de paprika reepjes toe en laat nog enkele minuten bakken. Warm ondertussen je pittabroodjes op in de oven of broodrooster. Vul hierna je pittabroodje met de kip, paprika en ananasblokjes en een sausje naar keuzen. Om met een cliché af te sluiten. Smullen maar!

20:25 Gepost in Culinair | Permalink | Commentaren (0)

15-05-07

Pizza en Eurosong night

Afgelopen zaterdag kregen we het bezoek van Glenn, Natasja, Natalie, Sven en Matthias. We verorberden op dit gezellig samenzijn een aantal "Ristorante pizza's. Op het menu stonden de pizza tonno, speciale (en light), turkish style, greek style en fungi. Voor zijn prijs waren ze allemaal aanraders. Ook de drank ging er vlot door. 2 flessen witte wijn, meer dan een halve bak bier, gini, cola, cola light, bailey's gingen er vlot door. Ook onze flessen vodka en pissang liggen nu leeg in de berging. Ondertussen keken we met één oog hoe Servië het Eurosongfestival won. Naar mijn mening een dik verdiende overwinning, ondanks de vriendjespolitiek.

19:29 Gepost in Culinair | Permalink | Commentaren (0)

08-05-07

3 years of happiness

66fc94537e6b06c6c8bef6f78c0372bc.jpgVandaag 8 mei zijn Brenda en ik 3 jaar samen. We leerden elkaar kennen na de kampioenenfuif van BC Oudegem. Ondertussen wonen we al een achttal maanden samen op ons appartementje in Dendermonde.

 

We vierden ons 3 jaar samenzijn met een gezellig etentje in ons favoriete restaurantje, "Pastage" in Gent. Dit kleine restaurant ligt een beetje verborgen in de Normaalschoolstraat in Gent, vlakbij de Overpoort. Ze serveren er de lekkerste slaatjes, pastagerechten en rijst. Je kan er eten in een rustig "jazzy" kader en de bediening is uitermate vriendelijk. Bovendien is het restaurantje zeer budgetvriendelijk. Zeker eens uit proberen! Bezoek ook hun website www.pastage.be

23:08 Gepost in Culinair | Permalink | Commentaren (0)