Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

18-02-09

Op weg naar de titel deel 1

Dit seizoen spelen we met onze eerste gemengde ploeg opnieuw in eerste provinciale. Al enkele jaren spelen we jojo tussen 3e liga en de hoogste provinciale reeks. Vorig jaar zakten we maar nipt, dit seizoen moesten we dus opnieuw meedoen voor de titel.

Tot nu toe verloopt alles voorspoedig. Met nog 3 speeldagen te gaan leiden we de dans met één virtueel puntje voor op Drive. Enkel thuis tegen 4Ghent en tegen Pluimplukkers lieten we een punt liggen.

Als zowel wij als Drive al onze resterende ontmoetingen winnen dan komt het ook tot een rechtstreeks duel welk over de titel zal beslissen. Hierin lijken we een streepje voor te hebben want in de vorige ontmoeting wonnen we met 5-3.

De volgende wedstrijd wordt pas binnen een dikke maand, op 22 maart afgewerkt. Hierna nemen we het nog op tegen 4Ghent en begin mei wordt dan de allesbeslissende wedstrijd tegen Drive gespeeld.

Bekijk hier het volledige klassement.

20:07 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

17-02-09

6 op 6 met de eerste herenploeg van Oudegem

540O4517.jpgOp de derde speeldag kreeg Oudegem 1H het bezoek van de Valkaart. De Valkaart speelde vorig jaar kampioen in West Vlaanderen en bekleedt momenteel de laatste plaats in onze reeks. In zijn eerste wedstrijden kon De Valkaart echter niet rekenen op zijn beste team.

In onze dubbels stonden we voor een moeilijke opgave. Het duo Wouter Naert - Stijn Meirman verloor in de afgelopen 2e gemengde liga competitie maar 1 wedstrijd. Glenn en ikzelf konden dit onmiddellijk ondervinden. Nog voor we goed begonnen waren ging de eerste set al naar onze tegenstander. In de tweede set kwamen we voor maar maakten we uiteindelijk toch te veel fouten om aanspraak te maken op de overwinning. In de vierde dubbel konden Michaël en Bart vlot winnen. Ook Glenn en Michaël wonnen eenvoudig tegen hetzelfde duo. Bart en ikzelf sleepten er tegen Stijn en Wouter een derde set uit. Daarin maakten we echter teveel foute en verloren. 2-2 was een logische tussenstand. Elk punt meer was een onverhoopte bonus geweest.

Michaël mocht alweer de spits afbijten. Tot nu toe blijft Michaël mister 100% want hij won eenvoudig. Al moet het gezegd dat hij nog niet de moeilijkste tegenstanders voorgeschoteld kreeg. Hierna speelde Glenn tegen Jonas, een goeie jonge B2 speler. Glenn had hem na de dubbelspelen echter wat onderschat en dat resulteerde in verlies in de eerste set. Glenn herpakte zich maar Jonas bleef mooi weerwerk bieden tot een kramp, bij een 13-10 stand, Jonas belette om verder te spelen. Ikzelf mocht het opnemen tegen Stijn. In de eerste set schoot ik traditioneel snel uit de startblokken. Ik bouwde een grote voorsprong op en won gecontroleerd. In de tweede set pastte Stijn zijn spelstijl aan en tot een 14-13 stand bleef het spannend. Na een lange rally begon Stijn wat meer fouten te maken en ik kon al bij al gemakkelijk winnen. De wedstrijd van Bart tegen Wouter was er nog eentje voor de statiestieken. Tegen betere spelers kan Bart altijd iets meer en dat wou hij ook laten zien. Bart speelde een degelijke wedstrijd maar moest toch het onderspit delven tegen de sterkste speler uit onze reeks.

Door deze overwinning behalen we een 6 op 6 in onze eerste wedstrijden. Een perfecte start dus. In onze volgende wedstrijden zullen we moeten bevestigen. Kunnen we die wedstrijden winnen dan mogen we stilletjes dromen van de titel. Maar zo ver is het nog lang niet.

Detail

 

23:50 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

8 Nations U15

Van 19 tot 22 februari organiseert de Vlaamse Badminton Liga het U15 8 nations tornooi in sporthal De Nekker in Mechelen. Het 8 nations tornooi is het belangrijkste tornooi van Europa in zijn leeftijdscategorie. Geen tweederangsdeelnemers, enkel de toplanden uit Europa: Denemarken, Engeland, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Zwitserland en België zijn vertegenwoordigd. Aarzel niet en kom zeker een kijkje nemen en ontdek de Europese badmintonsterren van morgen!

Bekijk het volledige programma bij lees meer...

Lees meer...

23:45 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

12-02-09

Eenvoudige winst in de derby

In de derby tussen de twee sterkste herenteams van Oudegem en Drive was er nooit echt sprake van spanning. Drive trad aan zonder de gekwetste Thierry De Decker en geloofde niet echt in zijn kansen. Wij moesten vooral geconcentreerd blijven, iets wat net niet altijd lukte.

Ikzelf kon de eerste en tweede dubbel met Bart en Cedric winnend afsluiten. Glenn en Michaël wonnen ook zeer eenvoudig. Bart en Cedric zorgden voor het enige verliespunt van de avond. Ze wonnen nochtans de eerste set met 21-8. Volgens Bart was de wedstrijd echter te saai om te winnen. Het is een uitleg zoals een andere. Drive won dit pleit uiteindelijk met 28-26 in de derde set.

Ook de enkelspelen waren nauwelijks meer dan een formaliteit. Michaël had om 21u Geert al verslagen. Glenn deed hetzelfde met Sven en ikzelf won van Steve. Bart zijn motivatie was nog steeds niet op pijl en op die manier deed hij zichzelf drie sets cadeau. Toch kon hij winnen waardoor de 7-1 cijfers op het bord stonden.

Detail

23:50 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

28-01-09

Winst met 1e gemengde tegen Gentse

Afgelopen maandag begonnen we met de gemengde ploeg aan de terugronde. Na de heenronde staan we drie puntjes voor, met één wedstrijd meer op de teller, op de tweede in het klassement, Drive. De derde in de stand, 4Ghent verloor opnieuw punten en lijkt volledig te verdwijnen uit het titeldebat. Al kan de Gentse ploeg nog voor scherprechter spelen als ze het opneemt tegen Drive en tegen ons ploegje. In de heenronde verloren we tegen 4Ghent 1 van onze 2 puntjes.

Die andere ploeg uit Gent, Gentse, kent een grijs seizoen en parkeert in de middenmoot van de rangschikking. Nochtans had ik ze voor aanvang van de competitie toch vooraan verwacht. Ze speelden echter nauwelijks met hun sterkste opstelling. In de wedstrijd tegen ons kon Gentse toch rekenen op zijn basisteam. Een gemakkelijk opdracht zou onze laatste thuismatch van het seizoen geenszins worden.

In de dubbels hielden we de bordjes in evenwicht. Bart en ikzelf wonnen al bij al vrij vlot van Patrick en Jonathan. We speelden degelijk maar maakten wat veel foutjes. Onze tegenstand liep er eerder afwezig bij. Onze dames dubbel is onze achilleshiel. Slechts 2 keer werd deze gewonnen. Van de 6 nederlagen waren er ook vele in drie sets. Een traditie die Nathalie en Isabelle niet wouden breken. Ze verloren met 21-17 in de derde set.

De enkels dan. An speelde de eerste enkel. Ze was voor de 2e maal in deze competitie niet opgewassen tegen de sterke Veronique. Duidelijk verlies in twee sets. Isabelle als 2e enkel was een veilige keuze. Isabelle ontgoochelde niet en won eenvoudig van Sarah.

Bart nam het op tegen Patrick. Bart liet bij momenten flitsen van zijn talent zien. Verder speelde hij zeer degelijk, op de kleine foutjes na. Patrick werd al bij al vrij eenvoudig opzij gezet. Hierna mocht ikzelf aan de bak tegen Jonathan. De eerste set liep ik over Jonathan heen. Ik had echter teveel energie verbruikt en Jonathan paste slim zijn spel aan. Ik was constant op achtervolgen aangewezen, kon de kloof wel dichten maar kon nooit meer het overwicht halen. Ik verloren uiteindelijk met 21-19 in de derde set.

Onze gemengde partijen werkten we af met onze vaste koppels. Bart en An verloren de eerste set tegen Patrick en Veronique. In de tweede en derde set liep het beter. Bart en An haalden het punt binnen. Nathalie en ikzelf liepen uit tot 9-1. Een pijnlijke voet bij Nathalie en een verslapte concentratie later stond het plots 9-11. Even herpakken dus en zo geschiedde. We wonnen in twee sets en pakten zo de broodnodige overwinning.

Detail

00:06 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

26-01-09

Aarzelende seizoensstart in 3e liga

Met 2 weken vertraging mocht Oudegem 1H zijn seizoen aftrappen in 3e liga A. In Oostende dan nog wel, de parel van onze Belgische kust. Omdat Michaël forfait moest geven door de examenstress en ook wel een beetje omdat zijn favoriete voetbal(of iets wat er op lijkt) ploeg, FC Dender, Germinal Beerschot partij gaf. Veel heeft zin supporter niet geholpen want Dender verloor... Alweer...

Verliezen of zelfs gelijk spelen, daarvoor waren wij niet naar Oostende gereden. Michaël werd vakkundig vervangen door Cedric en Nils. Cedric verving Michaël zijn looiharde smashen in het dubbelspel, Nils de ijzeren defense in het enkelspel. Of dat had toch gemoeten.

Het bleek echter niet onze avond te worden. Na een half uurtje stond het 1-1 in de dubbels. Ikzelf (Gert) en Bart geraakten nooit in de match en verloren. Cedric en Glenn wonnen eenvoudig. Eenzelfde scenario in de volgende dubbels. Glenn en ik wonnen en Bart en Cedric verloren van het Oostendse duo. 2-2 daar hadden we niet op gerekend. We speelden zelden op niveau al moeten we er bij zeggen dat het eerste duo van Oostende helemaal niet slecht speelde.

Tijd voor de enkels dan. Ze werden allemaal gelijktijdig gespeeld. Bart en Glenn kwamen op geen enkel moment in de problemen. Ikzelf speelde in de extreem gladde en vuile sporthal mij slechtste en meest frustrerende wedstrijd in jaren en verloor. Ook Nils ergerde zich mateloos in de extreem gladde sporthal. Geloof het of niet, ik vond het erger als in Oudegem. Na verlies in de eerste set en een achterstand in de tweede kon Nils zich gelukkig herpakken. In extremis won hij de tweede set en in de derde zette hij al bij al vrij eenvoudig zijn tegenstander opzij.

Oef, vooral een zucht van opluchting bij mezelf. Het was niet mooi, niet spannend, niet leuk, niet beklijvend, maar we hebben onze eerste match van het seizoen gewonnen. De kop is er af, nu het niveau opkrikken in de volgende wedstrijden.

Detail

00:16 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

20-01-09

95 opeenvolgende competitiewedstrijden

Komend weekend starten we met 1e herenploeg van BC Oudegem aan het nieuwe badminton seizoen. Voor het 5e jaar op rij treden we aan in 3e liga. Dit jaar zullen we het moeten opnemen tegen Damme, De Valkaart, Drive, Oostende en Gentse. Damme is de belangrijkste titelkandidaat. Daarna ligt het veld volledig open. Ik hoop toch lang te kunnen strijden voor de 2e plaats of wie weet zorgen we wel voor een verrassing?

Ondertussen is dit het 9e seizoen van "Oudegem 1H" met mezelf als ploegkapitein. Van de oorspronkelijke ploegbezetting met Matthias, Jan, Cedric, Bart en mezelf blijven enkel Bart en ikzelf over. Onze ploeg bestaat net als vorig seizoen trouwens uit Glenn, Michaël, Bart en mezelf. Door de krappe basiskern zullen we ongetwijfeld enkele keren beroep moeten doen op invallers Cedric en Nils.

Een gegeven waar ik zelf redelijk trots op ben is dat ik in die 9 seizoen geen enkel wedstrijd mistte. Komende zaterdag speel ik als alles goed gaat mijn 95e opeenvolgende competitiewedstrijd in de herencompetitie.

23:00 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

Internationaal Brugse BC

Afgelopen weekend werd in Brugge het eerste tornooi van het vernieuwde Computer Support A-Circuit gespeeld. Een pak minder volk in de hogere reeksen. Examens, internationale tornooien en het ontbreken van een grote Nederlandse club waren ongetwijfeld enkele van de oorzaken.

Net als in De Nekker speelde ik enkel en dubbel. Voor het derde tornooi op rij mocht ik niet klagen met mijn loting. In de eerste ronde van het enkelspel trad ik aan tegen Willem De Vos. Willem speelt bij Serv Oostende, een team dat we dit seizoen ook treffen in de herencompetitie. Ik hoopte om tegen Willem te winnen. Toch liep het niet van een leien dakje. In wedstrijden die je verwacht te winnen loopt het vaak moelijker dan je hoopt. Na een zwakke eerste set kon ik gelukkig terug knokken en deze set in extremis winnen. In de tweede set brak de weerstand van Willem snel.

In de tweede ronde nam ik het op tegen Dieter De Cleene. Dieter is voor de mannen van Oudegem geen onbekende. Zelfs speelde ik al twee maal tegen Dieter in de B1 reeks en telkens verloor ik. Vorig seizoen op de Vlaamse kon ik wel een set pakken, wat me moed gaf voor aanvang van de wedstrijd. Gemakkelijk zou het zeker niet worden. Dieter zette in het najaar van 2008 enkele sterke resultaten neer door een finaleplaats te behalen op het tornooi van Royal Antwerp en een halve finaleplaats op de Vlaamse kampioenschappen. In de aanvangsfase van de wedstrijd had ik het moeilijk om in de wedstrijd te komen. Geleidelijk aan lukte dit beter en beter en in extremis kon ik een achterstand in winst ombuigen. In de tweede set ging ik aanvankelijk goed mee maar daarna trapte ik toch wat op mijn adem. Winst voor Dieter. Ik kon me gelukkig opnieuw opladen voor de derde set. In de aanvangsfase speelde ik zeer goed en veroverde een voorsprong. Met de conditionele toestand van Dieter in het achterhoofd was dit zeker geen overbodige luxe. Zoals verwacht werd het toch nog spannend maar ik kon mede door enkele foutjes van Dieter mijn voorsprong tot het einde behouden.

In de kwartfinale nam ik het op tegen Joeri Robin, een ander talent van de Pluimplukkers. Veel verwachte ik niet want de wedstrijd volgde iets te snel op mijn vorige. In de eerste rally van de wedstrijd voelde ik ook een kleine pijnscheut waardoor ik nooit echt 100% voluit kon gaan. De eerste set ging dan ook naar Joeri. In de tweede trachtte ik toch iets beter aan te klampen. Dit lukte aardig en uiteindelijk kon ik nu toch 19 punten scoren. Niet slecht maar toch heb je het gevoel dat Joeri nog een pak beter kan.

In vele opzichten waren de prestaties op het tornooi van Brugge evenwaardig aan die van De Nekker. Jammer genoeg hield dit ook in dat we opnieuw een erbarmelijke dubbel speelden. Zo mogelijk nog slechter dan vorige keer. Alweer exit eerste ronde en een kans op een kwartfinale tegen de latere winnaars laten schieten.

Resultaten

22:28 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brugse

Computer Support A Circuit

Het Belgian Badminton A Circuit zal dit seizoen een aantal wijzigingen ondergaan, met de bedoeling de populariteit van dit regelmatigheidscriterium op te trekken. De komst van een nieuwe hoofdsponsor zorgt ervoor dat de spelers zullen strijden voor een prijzenpot van maar liefst 7.300 euro, wat ongetwijfeld zal leiden tot een sterk deelnemersveld op de tornooien en tot een hoogstaand eindtornooi op de Masters.

Vooral werd gesleuteld aan de formule van de Masters, het eindtornooi na afloop van de 6 circuit-tornooien. Om het eindtornooi aantrekkelijker te maken voor publiek en pers, zullen ook de dubbeldisciplines worden toegevoegd. Op deze manier kan het Belgische publiek ook onze beste dubbelspelers aan het werk zien in eigen land, en krijgt het Masters gala een minder éénzijdig aanbod dan voorheen, toen alleen de enkeldisciplines werden gespeeld. Voor de Masters zullen de eerste 4 spelers op de enkelranking worden uitgenodigd, en telkens de eerste 2 teams op de dubbelrankings. Ook wordt getracht om op deze manier nog meer kwalitatieve buitenlandse spelers naar de circuit-tornooien te lokken, zodat de Belgische spelers hun niveau hieraan kunnen optrekken en zodat het publiek van aantrekkelijke wedstrijden kan genieten.  Ook aan de promotie en de verslaggeving van het Circuit zal gewerkt worden, zo zal bijvoorbeeld in dit Badminton Magazine en op de VBL website ruim aandacht worden besteed aan elk van de 6 tornooien, aan de ranking en aan het Masters tornooi. Het seizoen start in januari in Brugge en daarna hebben de spelers 6 tornooien op zoveel mogelijk rankingpunten te verdienen en proberen ze zich zo te plaatsen voor het lucratieve Masters tornooi. Volg hier en op www.badmintonliga.be dus zeker de resultaten en de verslagen van het Computer Support Badminton A Circuit, maar bezoek zeker één van de tornooien en het Masters Gala!

Kalender seizoen 2008-2009
17-18 januari 2009 Brugse
07-08 maart 2009 Waregem
11-12 april 2009 Oudegem
02-03 mei 2009 Province de Liège
21-22 maart 2009 Mont-sur-Marchienne
04-05 april 2009 Dropshot
09 mei 2009 Masters


Masters 2008-2009
Plaats : Eburons Dome, Tongeren
Organisatie : Webacsa i.s.m. VBL
Prijzengeld : 7.300 euro
Programma :
- ½ finales heren enkel en dames enkel
- Finales 5 disciplines

Tornooi De Nekker

Het tornooi van De Nekker is de traditionele badmintonopener van het nieuwe jaar. Tevens is het één van de grotere tornooien van het jaar. Vooral in de hogere reeksen treffen we een sterk deelnemersveld aan. Dit jaar was het niet anders.

Ikzelf speelde enkel en dubbel met Glenn. Het was al een aantal dagen aan het vriezen en dat was ook in de sporthal te voelen. Amper 10°C was het bij aanvang van het tornooi. Opwarmen in trainingspak en pas net voor de wedstrijd alles uitspelen was dus de boodschap.

In men eerste ronde in het enkel mocht ik aantreden tegen Maarten Pombreu, een haalbare kaart dacht ik. Ondanks de lage temperatuur ging ik er als een sneltrein vandoor. Het waren echter vooral de fouten van de tegenstander die mij punten bezorgden. Zodra Maarten foutlozer begon te speler had ik het moeilijk. Toch kon ik de partij vrij eenvoudig winnen. Een overwinning zonder glans.

In de tweede ronde kruistte ik het pad van Tom Mertens. Een serieuze test. De koude was nog steeds in de zaal en nu waren de shuttles ook nog eens traag. In een wedstrijdje rammen tot je arm er afvloog bleek ik iets bedrevener. Na een vrij spannende wedstrijd kon ik het laken in twee sets naar me toe trekken. Een goeie overwinning en een revanche tegen Klaas Maes.

Tegen Klaas verloor ik op de Vlaamse na een zeer zwakke partij. Klaas is amper 16 en één van de toptalenten in België. Door men twee overwinningen had ik toch het nodige vertrouwen opgedaan om Klaas te bekampen. Ik hoopte er ook op dat hij me zou onderschatten. En zo geschiedde. Ik verkocht men vel duur en speelde ongetwijfeld één van mijn beter matchen. In de eerste set kon ik jammer genoeg 4 setpunten niet verzilveren. Ik verwachtte een pandoering in de tweede set maar niets was minder waar. Ik kon tot men verbazing uitlopen en mijn niveau bleef vrij hoog. Naar het einde van de set doofde mijn kaars jammer genoeg aan en Klaas zijn waakvlam was aangesprongen zodat hij toch de wedstrijd in 2 sets kon afmaken. Uiteindelijk won Klaas het tornooi, een kunstje wat hij op het BBAC tornooi van Brugse nog zou overdoen.

In het dubbelspel hadden Glenn en ik een degelijke loting. Om één of andere reden liep het in onze dubbel echter langs geen kanten. We gingen dan ook roemloos ten onder in de eerste ronde. Een serieuze ontgoocheling die gelukkig werd gecompenseerd door mijn goeie prestatie in het enkelspel.

Resultaten

24-12-08

Op weg naar de titel?

2008 zit er bijna op. Dat wil zeggen dat de heenronde in de pbo competitie afgelopen is. Voor mezelf en ons team verliep deze goed tot zeer goed. Met een wedstrijd meer gespeeld dan onze concurrenten liggen we virtueel een puntje voor op Drive en 2 op 4Ghent.

In de heenronde konden vooral Bart, Glenn (als hij inviel) en ikzelf het verschil maken. De heren wonnen al hun enkelspelen en er ging slechts één dubbel, tegen Drive, nipt verloren. Al schrijf ik dat verlies met plezier toe aan men lichte blessure waardoor ik niet voluit kon gaan. Onze dames hadden het moeilijker. Het niveau van de vrouwen in de reeks ligt dicht bij elkaar en redelijk veel wedstrijden gingen nipt verloren. Een beetje meer komen trainen zou zeker helpen. In het gemengd konden we ook geen 100% halen. Nathalie en ikzelf verloren 2x een beslissende wedstrijd die ons telkens de overwinning kostte.

De titel zou ons niet mogen ontglippen. Al zullen Drive en 4Ghent constant op de loer blijven liggen. Bovendien moeten we nog op verplaatsing naar beide teams.

Tornooi De Mintons

Ondertussen is het weer al een dagje of 10 geleden dat we met een bende van onze club deelnamen aan het badmintontornooi van de Mintons. Ooit één van de grotere tornooien op 13 velden. Nu gedegradeert tot een klein regionaal prutstornooi waar amper een vrouw te bespeuren was. Gelukkig was er nog die delegatie van BC Oudegem.

Minder deelnemers betekent ook minder tegenstand. Ik zal het geweten hebben. Voor het eerst dit seizoen had ik een goeie loting in het enkelspel. In de eerste ronde tegen Lode De Vos liep het toch niet van een leien dakje. Ik verloor de eerste set. Gelukkig kon ik mij daarna herpakken en won ik vlot de 2e en 3e set. In de 2e ronde nam ik het op tegen Reggy de Clercq, die, toch wel verrassend gemakkelijk, zijn eerste ronde won. Tegen Reggy ging ik razend van start en speelde ik daarna de wedstrijd vlot uit. De halve finale was een ander paar mouwen. Ik mocht, Stijn Van Herbruggen, partij geven. Stijn zijn prestaties worden steeds beter en beter. Jammer genoeg mocht ik dit aan de lijve ondervinden. Ik draaide een halve set goed mee maar daarna haalde het fysieke overwicht van Stijn het. In de 2e set liet ik het hangen en kreeg ik een pandoering. Weer met beide voetjes op de grond dus!. In de finale versloeg Stijn ook nog Anurag Barmecha.

In het dubbelspel speelde ik voor het eerst dit seizoen met Cedric. In onze poule wonnen we na een aarzelende start onze eerste wedstrijd. Tegen het duo Verdoorent en Gabriels gingen we roemloos onderuit. Ze liggen ons echt niet. In de derde wedstrijd konden we ons toch nog herpakken en wonnen we tegen het niet super gemotiveerde duo Schoonbaert-Gevers.

Totaal onbelangrijk, maar toch leuk was dat er van mijn prestatie en die van andere clubgenoten een artikel verscheen in de regionale editie van Het Laatste Nieuws.

 

00:03 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0) | Tags: badminton, mintons

30-11-08

Vlaamse Kampioenschappen badminton 2008

Afgelopen weekend werden in Gent de Vlaamse Kampioenschappen badminton georganiseerd. Zelf nam ik deel aan het enkelspel en het dubbelspel in de B reeks. In het dubbel waren Glenn en ik zelfs 4e reekshoofd.

In het enkel trof ik in de eerste ronde provinciaal kampioen Klaas Maes. De 16-jarige Klaas is één van Belgisch grootste talenten. Ik had weinig kansen om te winnen en ik speelde er ook naar. Net als op de provinciale kampioenschappen, toen ik ook tegen een betere tegenstander speelde, kon ik nooit een vuist maken. Ik haalde nooit mijn niveau en verloor met 21-9 en 21-18.

In het dubbel wonnen Glenn en ik gemakkelijk onze eerste ronde. De tweede ronde tegen Frederic Schroyens en Frederic Desander was andere koek. Onze tegenstander speelde degelijk zonder meer en wij haalden niet ons beste niveau. Gevolg verlies in twee sets.

Op naar het volgende tornooi, binnen twee weken, in Sint Niklaas.

15-10-08

Oudegem 1G blijft op titelkoers

In onze derde wedstrijd van het seizoen namen we het op tegen De Mintons. Wij wonnen reeds tweemaal en de Mintons verloor reeds driemaal. Dit moest een haalbare kaart worden.

In dubbel gingen Bart en ik goed van start. We wonnen vlot tegen Frederic Deburggraeve en Sven Dejaeck. Onze dames maakten er een thriller van. Ze gaven jammer genoeg een 20-16 voorsprong in de derde set nog uit handen.

In het enkelspel kon Bart vlot winnen van Nicolaas Van Bruysel. Ikzelf nam het op tegen Frederic Deburggraeve. Ik ging vlot van start. Misschien iets te vlot want Frederic liet bij momenten goeie dingen zien. Toch kon ik vrij vlot winnen in twee sets. Isabelle bevestigde haar goeie vorm door te winnen van de sterke Angelique De Mey. Nathalie kon slechts in de tweede set een vuist maken tegen Evy Van Royen. Ze verloor echter nipt.

De gemengde wedstrijden moesten voor de overwinning zorgen. Bart en An konden het beslissende punt binnenhalen door hun gemengd nipt te winnen. Nathalie en ik wonnen, de tweede set buiten beschouwing gelaten, vlot van Sven en Veronique en brachten de eindscore zo op 6-2.

Met drie overwinningen staan we nu aan de leiding in eerste provinciale. Deze plaats willen we nu niet meer af staan. Al wordt dit met de sterke concurrentie van Gentse, maar vooral Drive, niet gemakkelijk.

00:03 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

14-10-08

Ongunstige loting op tornooi Drive

Op het tornooi van Drive kon je in de B1 reeks per gewonnen wedstrijd 20 euro winnen. De loting zat me echter niet mee. In het enkel mocht ik opnieuw aantreden tegen Geert De Baets tegen wie ik vorige week verloor. Geert won daarna ook nog het tornooi in Latem. Ik deed het nu beter en kon een set winnen tegen Geert. Exit in enkel.

In het dubbelspel speelde ik voor het eerst dit seizoen met Bart. Met hernieuwde motivatie groeit Bart stilaan weer naar zijn oude niveau. Ook in dubbel kenden we geen geluk met de loting. We speelden éen van onze beste wedstrijden in jaren maar kwamen net te kort tegen Matthias Raepsaet en alweer Geert de Baets.

Voor de gelegenheid speelde ik ook gemengd dubbel samen met de talentvolle Joke D’hondt. Onze eerste ronde konden we vlot winnen tegen Klaas De Waele en Mieke De Wolf. In de tweede ronde troffen we het eerste reekshoofd, jawel, Geert De Baets en Kim Recollecte. In de eerste set was het nog wat zoeken maar in de tweede liep alles tactisch zeer goed. Jammer genoeg maakten we op het einde van de set iets teveel  kleine foutjes.

Al bij al goed gespeeld dit weekend. Jammer genoeg had ik geen geluk met de loting en bijgevolg heb ik weinig geld verdiend.

23:59 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (1)