Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

23-02-09

Foto's stoet Aalst Carnaval 2009

IMG_9955.JPGGisteren trok de jaarlijkse Carnavalstoet door de straten van Aalst. Het was een mooi spektakel dat net iets te lang duurde. Hieronder vind je 300 mooie foto's van de stoet.

19:19 Gepost in Aalst | Permalink | Commentaren (3) | Tags: aalst, foto's, carnaval, oilsjt, stoet

22-02-09

Aalst Carnaval

affiche.jpgVandaag start in Aalst de jaarlijkse Carnavalviering. Nu Brenda en ikzelf officieel Aalstenaar zijn kunnen we dit evenement moeilijk aan ons voorbij laten gaan. Zondag zullen we, als de weergoden niet teveel tegenspartelen, de stoet gaan bekijken en we hebben ons ook laten overhalen op op maandagavond/nacht mee te gaan feesten in de binnenstad. Dat wordt wat...

00:05 Gepost in Aalst | Permalink | Commentaren (0)

20-02-09

Een dagje Brussel

Zaterdag trekken we met een aantal vrienden voor een dagje naar Brussel. Voor één dag worden we toerist in eigen land. Onze gids is Nils, die als voormalig student in Brussel, de mooiste plekjes kent. Hieronder kan je bekijken wat er ongeveer op het programma staat.

Brussel-Noord - Noordwijk - Rogierplein - Botanique

(via metro naar =>)

Europese wijk - Schumanplein - Europees parlement en Luxemburgplein
(?frietje steken bij frituur Chez Antoine? in de schaduw van het parlement, al een paar jaar officieel verkozen tot beste frituur van Brussel)
Ambiorixsquare (eventueel)
Jubelpark met hopelijk het uitzicht op de triomfboog (te doen via het gratis legermuseum, met mooie oude vliegtuigen in de grote hangar)

dan terug richting centrum (vijfhoek) - Koninklijk paleis - Koningsplein (Kunstberg) - Zavel - Justitiepaleis (met mooi uitzicht over Brussel Centrum) - Marollen - zo naar het toeristische centrum en alle klassiekers (Manneken Pis, Grote Markt, Sint-Hubertus-galerijen, Rue des Bouchers, Jeanneke Pis...)

Natuurlijk wordt dit alles afgewisseld met stevige tussenstops in gezellige cafeetjes! Mocht de tocht te lang blijken, dan kunnen we altijd van het parcours afsnijden...

Afsluiten doen we waarschijnlijk in het restaurant Chi-Chi's, een groot Mexicaans restaurant gelegen op de anspachlaan.

Ik kijk er alleszins al naar uit


01:51 Gepost in Stedentrips | Permalink | Commentaren (0)

19-02-09

Dance Into The Nineties part 9

Download Dance Into The Nineties part 9 op deze link

tracklist:

Milk Inc – Oceans
2 Fabiola – Freak Out
Astroline – Feel the fire
Pat Krimson – Paranoid in Moscow
Virtual Zone - Heaven
Scoop – Drop It
Natural Born Deejays – A good day
Niels Van Gogh – Pulvertum (DJ Tomcraft remix)
Age of Love – Age of Love
Monotone ft LA Work – Monotone
Paul Van Dyk – For an angel
Dave Kane – Zero Plus (DJ Wout remix)
De Bos – On The Run
Three’n’one – Reflect
Tokyo Getto Pussy – Everybody on the floor
Kosmonova - Celebrate
BBE – Desire
Zombie Nation – Kernkraft 400
Underworld – Born Slippy
Green Velvet - Flash
Push – Universal Nation (original full length)
Virtual Zone – Virtual Zone

21:49 Gepost in Muziek | Permalink | Commentaren (0)

Op weg naar de titel deel 2

Een perfecte start kennen we dit seizoen met Oudegem 1H. Na drie wedstrijden bekleden we de eerste plaats met het maximum van 6 punten. Op het veld van Oostende moeizaam gewonnen. De omstandigheden zaten daar niet mee en ikzelf speelde één van mijn slechtste wedstrijden in jaren. Van Drive kregen we in onze tweede ontmoeting niet echt veel tegenstand. Zij leken vooral niet te geloven in hun eigen winstkansen. Bij De Valkaart is Wouter Naert de sterke man. Hij verloor nog geen ontmoeting in deze competitie. Jammer genoeg voor hem is zijn team niet zo sterk. De Valkaart verloor al driemaal waaronder ook tegen ons met 5-3. In de opstelling die ze tegen ons gebruikten gaan ze wel nog verschillende punten sprokkelen.

Ondanks onze goeie start lijkt het nog zeer vroeg om over de titel te beginnen spreken. Een aantal dingen spreken duidelijk in ons voordeel.

In onze reeks hebben we ongetwijfeld het meest evenwichtige team. Belangrijk want de vierde enkel of dubbel telt evenveel als de eerste. De overige teams moesten éen voor éen al teren op invallers of kunnen als 4e man maar een C1 of een B2 plaatsen. Als we compleet zijn beschikken wij over 4 degelijke B1's.

Ook de motivatie om er iets van te maken is aanwezig. Van de overige teams lijken de meesten tevreden met het behoud. Dat is natuurlijk ook ons belangrijkste doel maar, toegegeven, het zou leuk zijn om eens zonder zorgen in 2e liga aan te treden. In deze reeks zou Damme over de beste kern moeten beschikken maar zij speelden nog maar één wedstrijd voltallig. Dit geeft ook weer dat de herencompetitie geen prioriteit voor hun is.

Na amper 3 of 4 speeldagen hebben al 4 van de 6 teams 2 keer verloren. Alleen Gentse, dat nog maar 2 wedstrijden afwerkte, verloor nog niet. 2x verliezen op 10 te spelen wedstrijden is niet niks. Bovendien zal iedereen nog van elkaar punten gaan afsnoepen.

Onze volgende 2 wedstrijden worden voor ons dan ook heel belangrijk. Als we kunnen winnen tegen Gentse en Damme dan zetten we een aardige stap richting de titel. Verliezen we, dan kunnen we weer met beide voetjes op de grond beginnen aan de andere ontmoetingen. En ook dan is alles nog mogelijk.

Bekijk hier de tussenstand.

00:16 Gepost in Andere | Permalink | Commentaren (0)

18-02-09

Op weg naar de titel deel 1

Dit seizoen spelen we met onze eerste gemengde ploeg opnieuw in eerste provinciale. Al enkele jaren spelen we jojo tussen 3e liga en de hoogste provinciale reeks. Vorig jaar zakten we maar nipt, dit seizoen moesten we dus opnieuw meedoen voor de titel.

Tot nu toe verloopt alles voorspoedig. Met nog 3 speeldagen te gaan leiden we de dans met één virtueel puntje voor op Drive. Enkel thuis tegen 4Ghent en tegen Pluimplukkers lieten we een punt liggen.

Als zowel wij als Drive al onze resterende ontmoetingen winnen dan komt het ook tot een rechtstreeks duel welk over de titel zal beslissen. Hierin lijken we een streepje voor te hebben want in de vorige ontmoeting wonnen we met 5-3.

De volgende wedstrijd wordt pas binnen een dikke maand, op 22 maart afgewerkt. Hierna nemen we het nog op tegen 4Ghent en begin mei wordt dan de allesbeslissende wedstrijd tegen Drive gespeeld.

Bekijk hier het volledige klassement.

20:07 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

17-02-09

6 op 6 met de eerste herenploeg van Oudegem

540O4517.jpgOp de derde speeldag kreeg Oudegem 1H het bezoek van de Valkaart. De Valkaart speelde vorig jaar kampioen in West Vlaanderen en bekleedt momenteel de laatste plaats in onze reeks. In zijn eerste wedstrijden kon De Valkaart echter niet rekenen op zijn beste team.

In onze dubbels stonden we voor een moeilijke opgave. Het duo Wouter Naert - Stijn Meirman verloor in de afgelopen 2e gemengde liga competitie maar 1 wedstrijd. Glenn en ikzelf konden dit onmiddellijk ondervinden. Nog voor we goed begonnen waren ging de eerste set al naar onze tegenstander. In de tweede set kwamen we voor maar maakten we uiteindelijk toch te veel fouten om aanspraak te maken op de overwinning. In de vierde dubbel konden Michaël en Bart vlot winnen. Ook Glenn en Michaël wonnen eenvoudig tegen hetzelfde duo. Bart en ikzelf sleepten er tegen Stijn en Wouter een derde set uit. Daarin maakten we echter teveel foute en verloren. 2-2 was een logische tussenstand. Elk punt meer was een onverhoopte bonus geweest.

Michaël mocht alweer de spits afbijten. Tot nu toe blijft Michaël mister 100% want hij won eenvoudig. Al moet het gezegd dat hij nog niet de moeilijkste tegenstanders voorgeschoteld kreeg. Hierna speelde Glenn tegen Jonas, een goeie jonge B2 speler. Glenn had hem na de dubbelspelen echter wat onderschat en dat resulteerde in verlies in de eerste set. Glenn herpakte zich maar Jonas bleef mooi weerwerk bieden tot een kramp, bij een 13-10 stand, Jonas belette om verder te spelen. Ikzelf mocht het opnemen tegen Stijn. In de eerste set schoot ik traditioneel snel uit de startblokken. Ik bouwde een grote voorsprong op en won gecontroleerd. In de tweede set pastte Stijn zijn spelstijl aan en tot een 14-13 stand bleef het spannend. Na een lange rally begon Stijn wat meer fouten te maken en ik kon al bij al gemakkelijk winnen. De wedstrijd van Bart tegen Wouter was er nog eentje voor de statiestieken. Tegen betere spelers kan Bart altijd iets meer en dat wou hij ook laten zien. Bart speelde een degelijke wedstrijd maar moest toch het onderspit delven tegen de sterkste speler uit onze reeks.

Door deze overwinning behalen we een 6 op 6 in onze eerste wedstrijden. Een perfecte start dus. In onze volgende wedstrijden zullen we moeten bevestigen. Kunnen we die wedstrijden winnen dan mogen we stilletjes dromen van de titel. Maar zo ver is het nog lang niet.

Detail

 

23:50 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

8 Nations U15

Van 19 tot 22 februari organiseert de Vlaamse Badminton Liga het U15 8 nations tornooi in sporthal De Nekker in Mechelen. Het 8 nations tornooi is het belangrijkste tornooi van Europa in zijn leeftijdscategorie. Geen tweederangsdeelnemers, enkel de toplanden uit Europa: Denemarken, Engeland, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Zwitserland en België zijn vertegenwoordigd. Aarzel niet en kom zeker een kijkje nemen en ontdek de Europese badmintonsterren van morgen!

Bekijk het volledige programma bij lees meer...

Lees meer...

23:45 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

12-02-09

Eenvoudige winst in de derby

In de derby tussen de twee sterkste herenteams van Oudegem en Drive was er nooit echt sprake van spanning. Drive trad aan zonder de gekwetste Thierry De Decker en geloofde niet echt in zijn kansen. Wij moesten vooral geconcentreerd blijven, iets wat net niet altijd lukte.

Ikzelf kon de eerste en tweede dubbel met Bart en Cedric winnend afsluiten. Glenn en Michaël wonnen ook zeer eenvoudig. Bart en Cedric zorgden voor het enige verliespunt van de avond. Ze wonnen nochtans de eerste set met 21-8. Volgens Bart was de wedstrijd echter te saai om te winnen. Het is een uitleg zoals een andere. Drive won dit pleit uiteindelijk met 28-26 in de derde set.

Ook de enkelspelen waren nauwelijks meer dan een formaliteit. Michaël had om 21u Geert al verslagen. Glenn deed hetzelfde met Sven en ikzelf won van Steve. Bart zijn motivatie was nog steeds niet op pijl en op die manier deed hij zichzelf drie sets cadeau. Toch kon hij winnen waardoor de 7-1 cijfers op het bord stonden.

Detail

23:50 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)