Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

19-02-09

Op weg naar de titel deel 2

Een perfecte start kennen we dit seizoen met Oudegem 1H. Na drie wedstrijden bekleden we de eerste plaats met het maximum van 6 punten. Op het veld van Oostende moeizaam gewonnen. De omstandigheden zaten daar niet mee en ikzelf speelde één van mijn slechtste wedstrijden in jaren. Van Drive kregen we in onze tweede ontmoeting niet echt veel tegenstand. Zij leken vooral niet te geloven in hun eigen winstkansen. Bij De Valkaart is Wouter Naert de sterke man. Hij verloor nog geen ontmoeting in deze competitie. Jammer genoeg voor hem is zijn team niet zo sterk. De Valkaart verloor al driemaal waaronder ook tegen ons met 5-3. In de opstelling die ze tegen ons gebruikten gaan ze wel nog verschillende punten sprokkelen.

Ondanks onze goeie start lijkt het nog zeer vroeg om over de titel te beginnen spreken. Een aantal dingen spreken duidelijk in ons voordeel.

In onze reeks hebben we ongetwijfeld het meest evenwichtige team. Belangrijk want de vierde enkel of dubbel telt evenveel als de eerste. De overige teams moesten éen voor éen al teren op invallers of kunnen als 4e man maar een C1 of een B2 plaatsen. Als we compleet zijn beschikken wij over 4 degelijke B1's.

Ook de motivatie om er iets van te maken is aanwezig. Van de overige teams lijken de meesten tevreden met het behoud. Dat is natuurlijk ook ons belangrijkste doel maar, toegegeven, het zou leuk zijn om eens zonder zorgen in 2e liga aan te treden. In deze reeks zou Damme over de beste kern moeten beschikken maar zij speelden nog maar één wedstrijd voltallig. Dit geeft ook weer dat de herencompetitie geen prioriteit voor hun is.

Na amper 3 of 4 speeldagen hebben al 4 van de 6 teams 2 keer verloren. Alleen Gentse, dat nog maar 2 wedstrijden afwerkte, verloor nog niet. 2x verliezen op 10 te spelen wedstrijden is niet niks. Bovendien zal iedereen nog van elkaar punten gaan afsnoepen.

Onze volgende 2 wedstrijden worden voor ons dan ook heel belangrijk. Als we kunnen winnen tegen Gentse en Damme dan zetten we een aardige stap richting de titel. Verliezen we, dan kunnen we weer met beide voetjes op de grond beginnen aan de andere ontmoetingen. En ook dan is alles nog mogelijk.

Bekijk hier de tussenstand.

00:16 Gepost in Andere | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.