Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

28-01-09

Website brengt vertragingen in kaart

Eindelijk (vandaag zullen we het goed kunnen gebruiken want in Antwerpen Berchem is er een seinstoring


wo 28/01/09 11:05 - Treinreizigers kunnen zich voortaan informeren over eventuele vertragingen via een website. Die werd vanmorgen gelanceerd door infrastructuurbeheerder Infrabel en minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere (CD&V).

Begin januari veroorzaakte het strenge winterweer heel wat problemen bij het spoor. Reizigers hekelden vooral de gebrekkige manier waarop informatie werd verstrekt.

De NMBS verontschuldigde zich toen en beloofde een betere communicatie met de reiziger. Met de lancering van de website www.railtime.be wil de NMBS een stap in de goede richting zetten.

Op de website zullen reizigers de toestand op spoorwegennet "in real time" kunnen opvolgen. Ze kunnen bijvoorbeeld zien welke trein vertraging heeft en zo ja, hoe groot die vertraging is.

Als door een incident verschillende lijnen verstoord zijn, komt er een beschrijving van het incident en krijgen reizigers indien mogelijk alternatieven.

Bron: www.deredactie.be

12:30 Gepost in Treinen | Permalink | Commentaren (0)

Winst met 1e gemengde tegen Gentse

Afgelopen maandag begonnen we met de gemengde ploeg aan de terugronde. Na de heenronde staan we drie puntjes voor, met één wedstrijd meer op de teller, op de tweede in het klassement, Drive. De derde in de stand, 4Ghent verloor opnieuw punten en lijkt volledig te verdwijnen uit het titeldebat. Al kan de Gentse ploeg nog voor scherprechter spelen als ze het opneemt tegen Drive en tegen ons ploegje. In de heenronde verloren we tegen 4Ghent 1 van onze 2 puntjes.

Die andere ploeg uit Gent, Gentse, kent een grijs seizoen en parkeert in de middenmoot van de rangschikking. Nochtans had ik ze voor aanvang van de competitie toch vooraan verwacht. Ze speelden echter nauwelijks met hun sterkste opstelling. In de wedstrijd tegen ons kon Gentse toch rekenen op zijn basisteam. Een gemakkelijk opdracht zou onze laatste thuismatch van het seizoen geenszins worden.

In de dubbels hielden we de bordjes in evenwicht. Bart en ikzelf wonnen al bij al vrij vlot van Patrick en Jonathan. We speelden degelijk maar maakten wat veel foutjes. Onze tegenstand liep er eerder afwezig bij. Onze dames dubbel is onze achilleshiel. Slechts 2 keer werd deze gewonnen. Van de 6 nederlagen waren er ook vele in drie sets. Een traditie die Nathalie en Isabelle niet wouden breken. Ze verloren met 21-17 in de derde set.

De enkels dan. An speelde de eerste enkel. Ze was voor de 2e maal in deze competitie niet opgewassen tegen de sterke Veronique. Duidelijk verlies in twee sets. Isabelle als 2e enkel was een veilige keuze. Isabelle ontgoochelde niet en won eenvoudig van Sarah.

Bart nam het op tegen Patrick. Bart liet bij momenten flitsen van zijn talent zien. Verder speelde hij zeer degelijk, op de kleine foutjes na. Patrick werd al bij al vrij eenvoudig opzij gezet. Hierna mocht ikzelf aan de bak tegen Jonathan. De eerste set liep ik over Jonathan heen. Ik had echter teveel energie verbruikt en Jonathan paste slim zijn spel aan. Ik was constant op achtervolgen aangewezen, kon de kloof wel dichten maar kon nooit meer het overwicht halen. Ik verloren uiteindelijk met 21-19 in de derde set.

Onze gemengde partijen werkten we af met onze vaste koppels. Bart en An verloren de eerste set tegen Patrick en Veronique. In de tweede en derde set liep het beter. Bart en An haalden het punt binnen. Nathalie en ikzelf liepen uit tot 9-1. Een pijnlijke voet bij Nathalie en een verslapte concentratie later stond het plots 9-11. Even herpakken dus en zo geschiedde. We wonnen in twee sets en pakten zo de broodnodige overwinning.

Detail

00:06 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

26-01-09

Te Koop: Toner

Op Kapazaa biedt ik 3 nieuwe toner cartridges aan van het merk Konica/Minolta. Bekijk ze op onderstaande links.

Yellow
Cyaan
Magenta

00:20 Gepost in Andere | Permalink | Commentaren (0)

Aarzelende seizoensstart in 3e liga

Met 2 weken vertraging mocht Oudegem 1H zijn seizoen aftrappen in 3e liga A. In Oostende dan nog wel, de parel van onze Belgische kust. Omdat Michaël forfait moest geven door de examenstress en ook wel een beetje omdat zijn favoriete voetbal(of iets wat er op lijkt) ploeg, FC Dender, Germinal Beerschot partij gaf. Veel heeft zin supporter niet geholpen want Dender verloor... Alweer...

Verliezen of zelfs gelijk spelen, daarvoor waren wij niet naar Oostende gereden. Michaël werd vakkundig vervangen door Cedric en Nils. Cedric verving Michaël zijn looiharde smashen in het dubbelspel, Nils de ijzeren defense in het enkelspel. Of dat had toch gemoeten.

Het bleek echter niet onze avond te worden. Na een half uurtje stond het 1-1 in de dubbels. Ikzelf (Gert) en Bart geraakten nooit in de match en verloren. Cedric en Glenn wonnen eenvoudig. Eenzelfde scenario in de volgende dubbels. Glenn en ik wonnen en Bart en Cedric verloren van het Oostendse duo. 2-2 daar hadden we niet op gerekend. We speelden zelden op niveau al moeten we er bij zeggen dat het eerste duo van Oostende helemaal niet slecht speelde.

Tijd voor de enkels dan. Ze werden allemaal gelijktijdig gespeeld. Bart en Glenn kwamen op geen enkel moment in de problemen. Ikzelf speelde in de extreem gladde en vuile sporthal mij slechtste en meest frustrerende wedstrijd in jaren en verloor. Ook Nils ergerde zich mateloos in de extreem gladde sporthal. Geloof het of niet, ik vond het erger als in Oudegem. Na verlies in de eerste set en een achterstand in de tweede kon Nils zich gelukkig herpakken. In extremis won hij de tweede set en in de derde zette hij al bij al vrij eenvoudig zijn tegenstander opzij.

Oef, vooral een zucht van opluchting bij mezelf. Het was niet mooi, niet spannend, niet leuk, niet beklijvend, maar we hebben onze eerste match van het seizoen gewonnen. De kop is er af, nu het niveau opkrikken in de volgende wedstrijden.

Detail

00:16 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

22-01-09

Oscar nominaties 2009

Best Performance by an Actor in a Leading Role

Best Performance by an Actress in a Leading Role

Best Performance by an Actor in a Supporting Role

Best Performance by an Actress in a Supporting Role

Best Achievement in Directing

Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen

Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published

Best Achievement in Makeup

Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score

Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song

Nominees:

WALL·E (2008): Peter Gabriel, Thomas Newman("Down to Earth")

Best Achievement in Sound

Best Achievement in Sound Editing

Nominees:

Iron Man (2008)

WALL·E (2008)

Wanted (2008)

Best Animated Feature Film of the Year

Nominees:

Bolt (2008)

Kung Fu Panda (2008)

WALL·E (2008)

Best Foreign Language Film of the Year

Nominees:

Der Baader Meinhof Komplex (2008)(Germany)

Entre les murs (2008)(France)

Revanche (2008)(Austria)

Okuribito (2008)(Japan)

Vals Im Bashir (2008)(Israel)

Best Documentary, Features

Best Documentary, Short Subjects

Nominees:

The Conscience of Nhem En

The Final Inch

Smile Pinki

The Witness from the Balcony of Room 306

Best Short Film, Live Action

Nominees:

Manon on the Asphalt

New Boy (2007)

The Pig

Spielzeugland (2007)

15:23 Gepost in Films | Permalink | Commentaren (0) | Tags: oscars, oscar, nominaties, 2009

20-01-09

95 opeenvolgende competitiewedstrijden

Komend weekend starten we met 1e herenploeg van BC Oudegem aan het nieuwe badminton seizoen. Voor het 5e jaar op rij treden we aan in 3e liga. Dit jaar zullen we het moeten opnemen tegen Damme, De Valkaart, Drive, Oostende en Gentse. Damme is de belangrijkste titelkandidaat. Daarna ligt het veld volledig open. Ik hoop toch lang te kunnen strijden voor de 2e plaats of wie weet zorgen we wel voor een verrassing?

Ondertussen is dit het 9e seizoen van "Oudegem 1H" met mezelf als ploegkapitein. Van de oorspronkelijke ploegbezetting met Matthias, Jan, Cedric, Bart en mezelf blijven enkel Bart en ikzelf over. Onze ploeg bestaat net als vorig seizoen trouwens uit Glenn, Michaël, Bart en mezelf. Door de krappe basiskern zullen we ongetwijfeld enkele keren beroep moeten doen op invallers Cedric en Nils.

Een gegeven waar ik zelf redelijk trots op ben is dat ik in die 9 seizoen geen enkel wedstrijd mistte. Komende zaterdag speel ik als alles goed gaat mijn 95e opeenvolgende competitiewedstrijd in de herencompetitie.

23:00 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

Internationaal Brugse BC

Afgelopen weekend werd in Brugge het eerste tornooi van het vernieuwde Computer Support A-Circuit gespeeld. Een pak minder volk in de hogere reeksen. Examens, internationale tornooien en het ontbreken van een grote Nederlandse club waren ongetwijfeld enkele van de oorzaken.

Net als in De Nekker speelde ik enkel en dubbel. Voor het derde tornooi op rij mocht ik niet klagen met mijn loting. In de eerste ronde van het enkelspel trad ik aan tegen Willem De Vos. Willem speelt bij Serv Oostende, een team dat we dit seizoen ook treffen in de herencompetitie. Ik hoopte om tegen Willem te winnen. Toch liep het niet van een leien dakje. In wedstrijden die je verwacht te winnen loopt het vaak moelijker dan je hoopt. Na een zwakke eerste set kon ik gelukkig terug knokken en deze set in extremis winnen. In de tweede set brak de weerstand van Willem snel.

In de tweede ronde nam ik het op tegen Dieter De Cleene. Dieter is voor de mannen van Oudegem geen onbekende. Zelfs speelde ik al twee maal tegen Dieter in de B1 reeks en telkens verloor ik. Vorig seizoen op de Vlaamse kon ik wel een set pakken, wat me moed gaf voor aanvang van de wedstrijd. Gemakkelijk zou het zeker niet worden. Dieter zette in het najaar van 2008 enkele sterke resultaten neer door een finaleplaats te behalen op het tornooi van Royal Antwerp en een halve finaleplaats op de Vlaamse kampioenschappen. In de aanvangsfase van de wedstrijd had ik het moeilijk om in de wedstrijd te komen. Geleidelijk aan lukte dit beter en beter en in extremis kon ik een achterstand in winst ombuigen. In de tweede set ging ik aanvankelijk goed mee maar daarna trapte ik toch wat op mijn adem. Winst voor Dieter. Ik kon me gelukkig opnieuw opladen voor de derde set. In de aanvangsfase speelde ik zeer goed en veroverde een voorsprong. Met de conditionele toestand van Dieter in het achterhoofd was dit zeker geen overbodige luxe. Zoals verwacht werd het toch nog spannend maar ik kon mede door enkele foutjes van Dieter mijn voorsprong tot het einde behouden.

In de kwartfinale nam ik het op tegen Joeri Robin, een ander talent van de Pluimplukkers. Veel verwachte ik niet want de wedstrijd volgde iets te snel op mijn vorige. In de eerste rally van de wedstrijd voelde ik ook een kleine pijnscheut waardoor ik nooit echt 100% voluit kon gaan. De eerste set ging dan ook naar Joeri. In de tweede trachtte ik toch iets beter aan te klampen. Dit lukte aardig en uiteindelijk kon ik nu toch 19 punten scoren. Niet slecht maar toch heb je het gevoel dat Joeri nog een pak beter kan.

In vele opzichten waren de prestaties op het tornooi van Brugge evenwaardig aan die van De Nekker. Jammer genoeg hield dit ook in dat we opnieuw een erbarmelijke dubbel speelden. Zo mogelijk nog slechter dan vorige keer. Alweer exit eerste ronde en een kans op een kwartfinale tegen de latere winnaars laten schieten.

Resultaten

22:28 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brugse

Computer Support A Circuit

Het Belgian Badminton A Circuit zal dit seizoen een aantal wijzigingen ondergaan, met de bedoeling de populariteit van dit regelmatigheidscriterium op te trekken. De komst van een nieuwe hoofdsponsor zorgt ervoor dat de spelers zullen strijden voor een prijzenpot van maar liefst 7.300 euro, wat ongetwijfeld zal leiden tot een sterk deelnemersveld op de tornooien en tot een hoogstaand eindtornooi op de Masters.

Vooral werd gesleuteld aan de formule van de Masters, het eindtornooi na afloop van de 6 circuit-tornooien. Om het eindtornooi aantrekkelijker te maken voor publiek en pers, zullen ook de dubbeldisciplines worden toegevoegd. Op deze manier kan het Belgische publiek ook onze beste dubbelspelers aan het werk zien in eigen land, en krijgt het Masters gala een minder éénzijdig aanbod dan voorheen, toen alleen de enkeldisciplines werden gespeeld. Voor de Masters zullen de eerste 4 spelers op de enkelranking worden uitgenodigd, en telkens de eerste 2 teams op de dubbelrankings. Ook wordt getracht om op deze manier nog meer kwalitatieve buitenlandse spelers naar de circuit-tornooien te lokken, zodat de Belgische spelers hun niveau hieraan kunnen optrekken en zodat het publiek van aantrekkelijke wedstrijden kan genieten.  Ook aan de promotie en de verslaggeving van het Circuit zal gewerkt worden, zo zal bijvoorbeeld in dit Badminton Magazine en op de VBL website ruim aandacht worden besteed aan elk van de 6 tornooien, aan de ranking en aan het Masters tornooi. Het seizoen start in januari in Brugge en daarna hebben de spelers 6 tornooien op zoveel mogelijk rankingpunten te verdienen en proberen ze zich zo te plaatsen voor het lucratieve Masters tornooi. Volg hier en op www.badmintonliga.be dus zeker de resultaten en de verslagen van het Computer Support Badminton A Circuit, maar bezoek zeker één van de tornooien en het Masters Gala!

Kalender seizoen 2008-2009
17-18 januari 2009 Brugse
07-08 maart 2009 Waregem
11-12 april 2009 Oudegem
02-03 mei 2009 Province de Liège
21-22 maart 2009 Mont-sur-Marchienne
04-05 april 2009 Dropshot
09 mei 2009 Masters


Masters 2008-2009
Plaats : Eburons Dome, Tongeren
Organisatie : Webacsa i.s.m. VBL
Prijzengeld : 7.300 euro
Programma :
- ½ finales heren enkel en dames enkel
- Finales 5 disciplines

Tornooi De Nekker

Het tornooi van De Nekker is de traditionele badmintonopener van het nieuwe jaar. Tevens is het één van de grotere tornooien van het jaar. Vooral in de hogere reeksen treffen we een sterk deelnemersveld aan. Dit jaar was het niet anders.

Ikzelf speelde enkel en dubbel met Glenn. Het was al een aantal dagen aan het vriezen en dat was ook in de sporthal te voelen. Amper 10°C was het bij aanvang van het tornooi. Opwarmen in trainingspak en pas net voor de wedstrijd alles uitspelen was dus de boodschap.

In men eerste ronde in het enkel mocht ik aantreden tegen Maarten Pombreu, een haalbare kaart dacht ik. Ondanks de lage temperatuur ging ik er als een sneltrein vandoor. Het waren echter vooral de fouten van de tegenstander die mij punten bezorgden. Zodra Maarten foutlozer begon te speler had ik het moeilijk. Toch kon ik de partij vrij eenvoudig winnen. Een overwinning zonder glans.

In de tweede ronde kruistte ik het pad van Tom Mertens. Een serieuze test. De koude was nog steeds in de zaal en nu waren de shuttles ook nog eens traag. In een wedstrijdje rammen tot je arm er afvloog bleek ik iets bedrevener. Na een vrij spannende wedstrijd kon ik het laken in twee sets naar me toe trekken. Een goeie overwinning en een revanche tegen Klaas Maes.

Tegen Klaas verloor ik op de Vlaamse na een zeer zwakke partij. Klaas is amper 16 en één van de toptalenten in België. Door men twee overwinningen had ik toch het nodige vertrouwen opgedaan om Klaas te bekampen. Ik hoopte er ook op dat hij me zou onderschatten. En zo geschiedde. Ik verkocht men vel duur en speelde ongetwijfeld één van mijn beter matchen. In de eerste set kon ik jammer genoeg 4 setpunten niet verzilveren. Ik verwachtte een pandoering in de tweede set maar niets was minder waar. Ik kon tot men verbazing uitlopen en mijn niveau bleef vrij hoog. Naar het einde van de set doofde mijn kaars jammer genoeg aan en Klaas zijn waakvlam was aangesprongen zodat hij toch de wedstrijd in 2 sets kon afmaken. Uiteindelijk won Klaas het tornooi, een kunstje wat hij op het BBAC tornooi van Brugse nog zou overdoen.

In het dubbelspel hadden Glenn en ik een degelijke loting. Om één of andere reden liep het in onze dubbel echter langs geen kanten. We gingen dan ook roemloos ten onder in de eerste ronde. Een serieuze ontgoocheling die gelukkig werd gecompenseerd door mijn goeie prestatie in het enkelspel.

Resultaten

18-01-09

DJ Cresto - Dance Into The Nineties part 7

Alweer een nineties mix. Deze keer een mengelmoes van eurodance en commercielere clubmuziek.

Download

Tracklist:

2 brothers on the 4th floor – Can’t help myself
Captain Hollywood project – more & more
Capella – Move on baby
Nina – The Reason is you
Fiocco – Straight till the end
Maxx – No More
Marissa Turner – People 2 people
Gala – Suddenly
2 brothers on the 4th floor – Let me be free
Delerium – Silence (original fade sanctuary remix)
Serious Danger – Deeper
The Good men – Give it up
Armand Van Helden – The Witchdoctor
Da Hool – Meet her at the love parade
Johnny Vicious – Exctacy
DJ MD – Trip till you flip
Agartha – The City of Shamballa
Poco Loco Gang – Let’s go to the party
Atlantis 6 – Life is a mystery
NRGY – Dripping wet
Boccaccio Life - Time

15-01-09

DJ Cresto - Dance Into The Nineties part 6

Op regelmatige tijdstippen zal je hier mixen kunnen downloaden van de beste Nineties muziek. De eerste set die ik hier plaats is er eentje met vooral oudere Nineties classics als Gypsy Woman, The KLF, Dr Alban en veel meer.

Download

Tracklist:

 

Whirlpool productions - From Disco to Disco
Moloko – Sing it back
Adamski – Killer
Crystal Waters – Gypsy Woman
Daft Punk – Around the World
Dee Lite - Groove is in the heart
Dr Alban – Sing Halleluja
M People – Moving on up
Nightcrwawlers – Push the feeling on
Run DMC – It’s like that
The Black & White Brothers – Pump it up
TNN – La Cucamarcha
The Temperer ft maya – Feel it
Whigfield – Saturday Night
Plaza – Yo Yo
Alana Dante – Take me for a ride
Angel City – Love me right
Funky Green Dogs – Fired Up
Deep Zone – Allright
The KLF – Last train to trancentral

20:55 Gepost in Nineties | Permalink | Commentaren (0) | Tags: nineties, mixen, dj-set, cresto, dj