Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

28-01-09

Winst met 1e gemengde tegen Gentse

Afgelopen maandag begonnen we met de gemengde ploeg aan de terugronde. Na de heenronde staan we drie puntjes voor, met één wedstrijd meer op de teller, op de tweede in het klassement, Drive. De derde in de stand, 4Ghent verloor opnieuw punten en lijkt volledig te verdwijnen uit het titeldebat. Al kan de Gentse ploeg nog voor scherprechter spelen als ze het opneemt tegen Drive en tegen ons ploegje. In de heenronde verloren we tegen 4Ghent 1 van onze 2 puntjes.

Die andere ploeg uit Gent, Gentse, kent een grijs seizoen en parkeert in de middenmoot van de rangschikking. Nochtans had ik ze voor aanvang van de competitie toch vooraan verwacht. Ze speelden echter nauwelijks met hun sterkste opstelling. In de wedstrijd tegen ons kon Gentse toch rekenen op zijn basisteam. Een gemakkelijk opdracht zou onze laatste thuismatch van het seizoen geenszins worden.

In de dubbels hielden we de bordjes in evenwicht. Bart en ikzelf wonnen al bij al vrij vlot van Patrick en Jonathan. We speelden degelijk maar maakten wat veel foutjes. Onze tegenstand liep er eerder afwezig bij. Onze dames dubbel is onze achilleshiel. Slechts 2 keer werd deze gewonnen. Van de 6 nederlagen waren er ook vele in drie sets. Een traditie die Nathalie en Isabelle niet wouden breken. Ze verloren met 21-17 in de derde set.

De enkels dan. An speelde de eerste enkel. Ze was voor de 2e maal in deze competitie niet opgewassen tegen de sterke Veronique. Duidelijk verlies in twee sets. Isabelle als 2e enkel was een veilige keuze. Isabelle ontgoochelde niet en won eenvoudig van Sarah.

Bart nam het op tegen Patrick. Bart liet bij momenten flitsen van zijn talent zien. Verder speelde hij zeer degelijk, op de kleine foutjes na. Patrick werd al bij al vrij eenvoudig opzij gezet. Hierna mocht ikzelf aan de bak tegen Jonathan. De eerste set liep ik over Jonathan heen. Ik had echter teveel energie verbruikt en Jonathan paste slim zijn spel aan. Ik was constant op achtervolgen aangewezen, kon de kloof wel dichten maar kon nooit meer het overwicht halen. Ik verloren uiteindelijk met 21-19 in de derde set.

Onze gemengde partijen werkten we af met onze vaste koppels. Bart en An verloren de eerste set tegen Patrick en Veronique. In de tweede en derde set liep het beter. Bart en An haalden het punt binnen. Nathalie en ikzelf liepen uit tot 9-1. Een pijnlijke voet bij Nathalie en een verslapte concentratie later stond het plots 9-11. Even herpakken dus en zo geschiedde. We wonnen in twee sets en pakten zo de broodnodige overwinning.

Detail

00:06 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.