Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

15-10-08

Oudegem 1G blijft op titelkoers

In onze derde wedstrijd van het seizoen namen we het op tegen De Mintons. Wij wonnen reeds tweemaal en de Mintons verloor reeds driemaal. Dit moest een haalbare kaart worden.

In dubbel gingen Bart en ik goed van start. We wonnen vlot tegen Frederic Deburggraeve en Sven Dejaeck. Onze dames maakten er een thriller van. Ze gaven jammer genoeg een 20-16 voorsprong in de derde set nog uit handen.

In het enkelspel kon Bart vlot winnen van Nicolaas Van Bruysel. Ikzelf nam het op tegen Frederic Deburggraeve. Ik ging vlot van start. Misschien iets te vlot want Frederic liet bij momenten goeie dingen zien. Toch kon ik vrij vlot winnen in twee sets. Isabelle bevestigde haar goeie vorm door te winnen van de sterke Angelique De Mey. Nathalie kon slechts in de tweede set een vuist maken tegen Evy Van Royen. Ze verloor echter nipt.

De gemengde wedstrijden moesten voor de overwinning zorgen. Bart en An konden het beslissende punt binnenhalen door hun gemengd nipt te winnen. Nathalie en ik wonnen, de tweede set buiten beschouwing gelaten, vlot van Sven en Veronique en brachten de eindscore zo op 6-2.

Met drie overwinningen staan we nu aan de leiding in eerste provinciale. Deze plaats willen we nu niet meer af staan. Al wordt dit met de sterke concurrentie van Gentse, maar vooral Drive, niet gemakkelijk.

00:03 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

14-10-08

Ongunstige loting op tornooi Drive

Op het tornooi van Drive kon je in de B1 reeks per gewonnen wedstrijd 20 euro winnen. De loting zat me echter niet mee. In het enkel mocht ik opnieuw aantreden tegen Geert De Baets tegen wie ik vorige week verloor. Geert won daarna ook nog het tornooi in Latem. Ik deed het nu beter en kon een set winnen tegen Geert. Exit in enkel.

In het dubbelspel speelde ik voor het eerst dit seizoen met Bart. Met hernieuwde motivatie groeit Bart stilaan weer naar zijn oude niveau. Ook in dubbel kenden we geen geluk met de loting. We speelden éen van onze beste wedstrijden in jaren maar kwamen net te kort tegen Matthias Raepsaet en alweer Geert de Baets.

Voor de gelegenheid speelde ik ook gemengd dubbel samen met de talentvolle Joke D’hondt. Onze eerste ronde konden we vlot winnen tegen Klaas De Waele en Mieke De Wolf. In de tweede ronde troffen we het eerste reekshoofd, jawel, Geert De Baets en Kim Recollecte. In de eerste set was het nog wat zoeken maar in de tweede liep alles tactisch zeer goed. Jammer genoeg maakten we op het einde van de set iets teveel  kleine foutjes.

Al bij al goed gespeeld dit weekend. Jammer genoeg had ik geen geluk met de loting en bijgevolg heb ik weinig geld verdiend.

23:59 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (1)

08-10-08

Tornooi Latem

Op het tornooi van Latem bereikte ik zowel in het enkel als het dubbelspel de tweede ronde. Daar verloor ik telkens met zware cijfers van de latere winnaar(s).

In het enkel kon ik eerst nog winnen tegen David Hesters. Toegegeven de grote foutenlast van David hielp mij een pak vooruit. In de tweede ronde tegen Geert de Baets kon ik nog een voorsprong nemen. Ik kon echter hetzelfde niveau niet vasthouden en Geert stak een tandje bij. Dit resulteerde in een redelijk zwaar verlies. Uiteindelijk kon Geert het tornooi al bij al gemakkelijk winnen.

In het dubbel werd ik, na het afzeggen van Glenn, gekoppeld aan David Hesters. In onze eerste ronde konden we vlot winnen tegen ook al een gelegenheidsduo Klaas De Waele en Benjamin Verhellen. In de tweede ronde (of halve finale) kruistten Bjorn Van De Pas en Ruben Van Eetvelt onze weg. Onze tegenstand speelde verrassend sterk en we werden net niet van de baan geveegd.

Detailresultaten: Enkel - Dubbel

00:40 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)