Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

30-08-08

Afscheidsfeestje en Katuit 2008

Vandaag tekenden we de verkoopsovereenkomst van ons nieuwe huis en gisterenavond ging in dendermonde de traditionele reuzenommegank door. 2 redenen om een feestje te bouwen. Bovendien vierden we daarboven op nog het afscheid van ons appartement aan het statieplein. Enkele foto's van Katuit 2008 en van het feestje vind je op deze link.

00:15 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

25-08-08

Redeem Team slaat terug

Op de Olympische spelen heeft het Amerikaanse basketballteam, ook het Redeem Team genoemd, het basketball tornooi gewonnen. De NBA sterren denderden naar de finale waar ze het opnamen tegen Spanje. Na een zinderende finale versloeg het Redeem Team de Spaanse sterren met 118-107. Vooral het niveau in de eerste helft was bijna buitenaards. Door deze overwinning hebben de Verenigde Staten hun revanche beet voor de nederlagen op de recente grote kampioenschappen.

Enkele vaststellingen van het basketbal tornooi:

 • De Amerikanen zijn een echte ploeg geworden.
 • De bank van de Amerikanen presteerde meestal beter dan de basis vijf.
 • Dwayne Wade was de uitblinker bij de Amerikanen.
 • Kobe Bryant acteerde flauw tijdens de finale. Enkel op de cruciale momenten stond hij er.
 • De Amerikanen hun driepunt shot lukte pas goed in de finale.
 • De mooiste dunks uit de finale kwamen van de Spanjaarden.
 • Ricky Rubio, de 17-jarige point guard van de Spanjaarden, wacht een grote toekomst.
 • Jason Kidd was enkel een mentor voor zijn team, op het veld was er ondanks zijn startersstatuut slechts een bijrol weggelegd.
 • Chris Paul is de beste point guard ter wereld.
 • Het gebrek aan echte center viel op tijdens de finale.
 • Carlos Boozer speelde gelukkig niet al te veel.

 

05:55 Gepost in NBA | Permalink | Commentaren (0)

Seizoen van start in Antverpino

Afgelopen weekend nam ik deel aan het tornooi van Antverpino, traditioneel het eerste tornooi van het nieuwe seizoen. In de B1 reeks is dit telkens één van de sterkste tornooien van het jaar en dat was deze keer niet anders. In het enkelspel was mijn liedje dan ook vrij snel uitgezongen. Enkel in de tweede set tegen Sven Colin kon ik men gewenste niveau halen. Dit resulteerde in een verlies in drie sets.

In dubbel speelde ik samen met Glenn. Hierin verliep het voor ons een pak beter. In de eerste ronden wonnen we in drie sets van een Waals duo. In de tweede ronde namen we het op tegen Tom Thierens en Stijn Van Herrebrugge. Geen gemakkelijke klus. In de eerste set kregen we een stevige pandoering. Daarna pastten we onze tactiek aan en ging ons niveau omhoog. Dit konden we de rest van de wedstrijd aanhouden waardoor we toch nog de winst konden pakken. In de kwartfinale namen we het op tegen Ilja Thange en Yves Kerckhofs, geen onbekenden. Zowel in de eerste als tweede set gingen we ver mee maar op het einde van elke set moesten we onze tegenstanders telkens enkele puntjes laten gaan. Vooral met de druk die Ilja zette hadden we het knap lastig. We verloren uiteindelijk met 21-16, 21-19. Toch een goede prestatie.

03:25 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

Fuif op grote markt een succes

De fuif op de grote markt was een voltreffer. Het leek wel of volledig "jong" Dendermonde nog eens buitenkwam. Veel had natuurlijk te maken met de locatie. De grote markt van Dendermonde is ongetwijfeld één van de mooiste dansvloeren van België. De muziek was niet om over naar huis te schrijven, maar je kan moeilijk goed doen voor zo'n groot en divers publiek. In de toekomst mag er ook wat meer reclame gemaakt worden voor het evenement. Op internet was nauwelijks iets te vinden. Bij het googlen kom je bijna direct op deze blog terecht. Ook aan de belichting mag nog wat gewerkt worden. Laser ftw!

02:00 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

Walking Dender moeizaam uit de startblokken

Afgelopen vrijdag ging in de Dendermondse binnenstad voor de eerste maal "Walking Dender" door. Het evenement moest een gezellige culinaire avond met tal van randanimatie worden. Hier slaagden de organisatoren niet volledig in het opzet. Op het parcours lag de afstand tussen de verschillende kraampjes te ver uit elkaar om van een gezellig straatbeeld te kunnen spreken. Mogelijk kunnen die gaten in de toekomst opgevuld worden door er een volwaardige avondmarkt van te maken. Ook van de beloofde randanimatie was niet veel te zien. Enkel de kunstenaars aan het administratief centrum deden hun werk.

Goed we mogen uiteraard niet te negatief doen want Walking Dender is een leuk initiatief. Maar om uit te groeien tot een topper is er toch nog werk aan de winkel.

Op deze blog kan je hier ook een reactie lezen van een verontwaardigde organisator op het nogal negatieve artikel in het nieuwsblad. 

01:45 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

22-08-08

Katuit 2008

Donderdag 28 augustus wordt de Dendermondse Kermisweek, tegenwoordig "RondomDeiremon" genoemd, afgesloten met de traditionele reuzenommegang. De reuzenommegang of Katuit is het meest populaire evenement van onze Dendermondse stad. Een mooie historische stoet gaat onze dansende reuzen vooraf. Na de stoet volgt een spectaculair vuurwerk. Eens dit vuurwerk gedoofd is zoeken de reuzen al dansend hun opslagplaats aan de Oude kazerne op.

Op internet is bitterweinig te vinden over dit evenement. Op www.katuit.be zou je alle info moeten vinden maar deze website is minder dan een week voor aanvang nog "in opbouw". Er wordt verwezen naar onze ooooh zo lelijke en ouderwedste stadswebsite www.dendermonde.be.

Op deze link vind je nog wat foto's van Katuit 2007. Op deze link vind je een aantal filmpjes van het vuurwerk in 2007.

13:20 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

Grote fuif op grote markt Dendermonde

1f6fca0ca4eef6ec16c940530b8465ae.gif

Komende zaterdag 23 augustus wordt er op de grote markt in Dendermonde een grote fuif georganiseerd. Verschillende DJ's spelen op de toren van het Stadhuis en toveren de Grote Markt om tot de grootste dansvloer van Vlaanderen. Het decor is in ieder geval uniek te noemen. Allen daarheen!

Line-up:
21.00 - 22.00 Michael
22.00 - 23.00 E-phonk
23.00 - 00.00 Olivier Stratier
00.00 - 03.00 Jeroen Goris

13:14 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (1)

Walking Dender in Dendermonde

Vrijdagavond 22 augustus wordt voor de eerste maal "Walking Dender" georganiseerd. Het nieuwe Dendermondse Feestcomiteit zorgt voor een avondmarkt met voornamelijk eet- en drankstandjes. Het traject loopt tot aan de Bogaerdbrug, via de Werf en de Koningin Astridlaan naar de Vlasmarktbrug en dan weer naar de Grote Markt en het Justitieplein. Naast een avondmarkt met eten en drank zullen er ook kunstenaars zijn die laten zien hoe ze werken, is er een video- en diaprojectie van de Fotografische Kring en zorgen de mensen van de Volkstuinen voor een bloementapijt op de grote markt. Het geheel wordt nog gekleurd met speciale verlichting en aangepaste muziek van violisten en de beiaard.

Een veel belovend initiatief. Nu maar hopen dat de weergoden de Dendermondse binnenstad gunstig gezind zijn.

13:06 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (2)

20-08-08

Klaar voor het nieuwe seizoen

Afgelopen weekend behaalden Lin Dan en Zhang Ning de Olympische titels in het enkelspel van de badmintonsport. Ondertussen organiseerde onze club anderemaal een badmintonstage. Deze ging dit jaar door in Blankenberge. 17 uur badminton op twee dagen moeten ons voorbereiden op het nieuwe seizoen dat komend weekend van start gaat in Antverpino. Het wordt niet makkelijk om daar een goed resultaat neer te zetten want de concurrentie is er niet min. In de eerste ronde neem ik het op tegen Sven Colin van Everbergse, een moeilijke klus. In het dubbelspel krijgen Glenn en ik een onbekend Waals duo voorgeschoteld. De loting van het HE B1 kan je hier bekijken. De loting van het dubbel B1 vind je hier. Door onze nakende verhuis zal het badminton in september op een iets lager pitje komen te staan. Het eerst volgende tornooi dat ik speel is dat van Latem. De gemengde competitie in 1e provinciale vangt pas aan op 22 september.

02:40 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

Olympische spelen

Vergeef mij de weinig posts op de blog de laatste dagen/weken. Net als de meeste sportliefhebbers probeer ik zoveel mogelijk van de Olympische spelen mee te pikken. Vandaar dat het aantal posts hier drastisch is gedaald.

00:40 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

06-08-08

Olympische spelen Badminton op Sporza

27aa79903bafd14bc832e5d6008d67aa.jpgVele badmintonliefhebbers vrezen dat we tijdens de Olympische spelen in Peking geen badminton op Sporza, het sportkanaal van de VRT, zullen kunnen bekijken. Deze vrees blijkt nu ongegrond. Uit goede bron heb ik vernomen (kuch kuch) dat de VRT zowel de mannen -en de damesenkel finale gaat uitzenden. Mogelijk zullen de uitzendingen wel in uitgesteld relais worden weergegeven, in het slechtste geval onder de vorm van ruime samenvattingen.

17:00 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

05-08-08

Morgan Freeman zwaargewond bij ongeval

9b852d6273bffbbce9c5e73a450896a3.jpg

Morgan Freeman, één van mijn favoriete acteurs is zwaargewond geraakt bij een ernstig verkeersongeluk ten noorden van het stadje Ruleville in de Amerikaanse staat Mississippi.

De 71-jarige acteur was met zijn auto van de rijbaan afgeweken en meermaals over de kop gegaan. Hij moest uit zijn wagen worden bevrijd, en werd met een helikopter naar een ziekenhuis in Memphis gebracht. Freeman heeft verschillende breuken, maar is niet in levensgevaar. Hij bleef bij bewustzijn en maakte zelfs een paar grapjes met de hulpverleners.

Freeman deelde de auto met een vrouwelijke passagier. Hoe het met haar gaat, is niet bekend.

Meer artikels (in het Engels) kan je vinden op deze link.

Ironisch genoeg bekeken Brenda en ik afgelopen zondag The Bucket List waar Freeman op het einde van de film het loodje er bij neerlegt.

Morgan Freeman kennen we vooral van zijn rollen in The Dark Knight, The Shawshank Redemption, Unforgiven, Seven en Million dollar Baby (waarvoor hij een oscar voor kreeg). Verder zag ik Freeman ook nog acteren in The Bucket List, Lucky number slevin, an unfinished life, Batman Begins, High Crimes, Along came a spider, The sum of all fears, Danny The Dog, Bruce Allmighty, Kiss the girls, Outbreak en Robin Hood.

Freeman was ook recent gestart met de opnames van "The Human Factor" waarin hij de rol van Nelson Mandela voor zijn rekening zou nemen.

08:50 Gepost in Films | Permalink | Commentaren (0)

03-08-08

Verhuis op 17 september

D-day ligt vast. Op 17 september 2008 verlaten we ons appartementje in Dendermonde en trekken we in ons huis in Aalst. We zullen dan excact 2 jaar en 17 dagen aan het Statieplein van Dendermonde gewoond hebben.

Ondertussen is ons appartement verhuurd en onze welgekozen kleuren zullen nog geruime tijd de muren van het appartement sieren :) 

Hieronder vind je de foto's van ons appartement en van ons huisje:

huis Aalst

Appartement Dendermonde 

11:31 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

The Mist

106181946d06ae99cd25ddcafda7cdca.jpgThe Mist is een goeie horrorfilm met een beklemmende sfeer doorheen de film en een schitterend "on-Amerikaans" einde.

Mijn score: 9/10 

11:19 Gepost in Films | Permalink | Commentaren (0)

The Bucket List

1d7d9729e3463e23f2567620a55908ba.jpgThe Bucket list was een aangename verpozing na het zien van Apocalypse now. Geen grote cinema maar voer voor een ontspannend avondje.

Mijn score: 8/10 

11:04 Gepost in Films | Permalink | Commentaren (0)