Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

22-08-08

Walking Dender in Dendermonde

Vrijdagavond 22 augustus wordt voor de eerste maal "Walking Dender" georganiseerd. Het nieuwe Dendermondse Feestcomiteit zorgt voor een avondmarkt met voornamelijk eet- en drankstandjes. Het traject loopt tot aan de Bogaerdbrug, via de Werf en de Koningin Astridlaan naar de Vlasmarktbrug en dan weer naar de Grote Markt en het Justitieplein. Naast een avondmarkt met eten en drank zullen er ook kunstenaars zijn die laten zien hoe ze werken, is er een video- en diaprojectie van de Fotografische Kring en zorgen de mensen van de Volkstuinen voor een bloementapijt op de grote markt. Het geheel wordt nog gekleurd met speciale verlichting en aangepaste muziek van violisten en de beiaard.

Een veel belovend initiatief. Nu maar hopen dat de weergoden de Dendermondse binnenstad gunstig gezind zijn.

13:06 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

In tegenstelling tot wat in het online regionieuws van het Nieuwsblad stond, was het een heel gezellige avond :

NIET uitgeregend : "De Dendermondse kermisweek viel vrijdag alvast in het water", schreef het Nieuwsblad --> Laat mij niet lachen! Het evenement begon pas om 19uur en er viel geen spatje regen meer na 18uur!

GEEN onbemande kraampjes : alle kraampjes waren bovendien sfeervol verlicht! Bovendien waren zo goed als alle kraampjes op het einde van de avond uitverkocht! Aan bezoekers (en verbruikers!) was er dus zeker ook geen gebrek!

Laten we ook niet vergeten vermelden dat aan het administratief centrum een heleboel kunstenaars hun werken lieten zien (een aantal waren in actie te zien), de Fotoheemkundige kring (of zoiets) had een fototentoonstelling, er waren verschillende muzikanten die her en der musiceerden en er kon geroeid worden op de dender. Heel tof om onze stad eens vanop het water te zien. Dank u wel aan de brandweer, die ervoor zorgde dat het varen in veilige omstandigheden kon gebeuren (zwemvest voor iedereen, duikers standby op het water, een ervaren begeleider in elke boot, ...).
Voor de volledigheid vermeld ik nog de kermis zelf, waar de opkomst logischerwijze ook groter was dan vorige jaren.

Maar ja, als de fotograaf van het Nieuwsblad al om 17u30-18u langskomt om een foto te nemen van een evenement dat pas om 19u begint, dan kan je natuurlijk enkel verkeerde berichtgeving verwachten!
Proficiat Nieuwsblad, voor deze compleet verkeerde voorstelling van de avond! Dit is de perfecte manier om een nieuw evenement al onmidellijk de doodsteek te geven!

Mocht ik op de website van het Nieuwsblad zelf hebben kunnen reageren, dan had ik dit zeker gedaan.
Ik hoop dat veel mensen deze reactie lezen en beseffen dat "Walking Dender" wel degelijk een succesnummer was!

Wij hebben het goed naar onze zin gehad, en met ons vele anderen!

Dank u

Gepost door: anoniem | 24-08-08

Even voor alle duidelijkheid : bovenstaande reactie is wel door mij geschreven, maar ik heb niets te maken met de organisatie van het evenement. Dat laat ik aan de specialisten, hoor!

Integendeel : Ik was een gewone bezoeker, die die avond goed gegeten en gedronken heeft, geroeid heeft op de Dender, van de muziek genoot, de kunstenaars in actie zag, ... kortom een bezoeker die de sfeer van de avond proefde en kon waarderen ... en die het werk van de organisatoren kan waarderen.

Ik blijf bij mijn standpunt, maar wil er wel even bij zeggen dat het Nieuwsblad intussen online een rechtzetting schreef. Waarvoor dank!

Om foute berichtgeving (en reacties zoals de mijne) in de toekomst te vermijden : toch best eerst de juistheid van een artikel controleren alvorens te publiceren, hé!

Dank

Gepost door: anoniem | 05-09-08

De commentaren zijn gesloten.