Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

09-07-08

Tornooi Malmedy

Voor de 9e keer trokken we met een delegatie van onze club richting het tornooi van Malmedy. Telkens was ik erbij en ik mag me dan ook al een Malmedy ancien noemen. Veel is er al die jaren niet veranderd. Vrijdagavond een barbecue en een klein fuifke, zaterdag op het gemakske niks doen, tussendoor een badmintonmatchke spelen, weer niks doen, opnieuw een barbecueke en zaterdagavond nog een fuifje. Zondag's wordt er op tgemakske afgebroken, gegeten en mogelijk zelfs naar een paar wedstrijdjes gekeken. Enkel onze leeftijd veranderde wat en de tijden dat we na het feestvieren met een zatte kop enkel gingen spelen liggen nu ook al enkele jaren achter ons.

Zoals elk jaar arriveerden we op vrijdag vrij vroeg aan de sporthal van Malmedy. Tijd genoeg dus om ons plekje aan de bank in te nemen. Stillaan stroomde iedereen toe en verrezen er overal iglo's, wigwams en partytenten. Hierna werden de heilige barbecuevuurtjes aangestoken. Het eerste gerstennat stroomde door de kelen en het vlees en de scampi's werden vakkundig gebakken. Onze buikjes zaten wederom vol. Hierna was het tijd voor het eerste fuifje. Of toch niet? Omdat onze goede vriend DJ Mats Malmedy dit jaar links liet liggen hadden ze geen DJ. Een probleem dat werd opgelost door Jan die voorstelde om zelf te draaien. Gelukkig had ik men 90's cd's meegenomen. Hierna gingen Jan en myself back 2 back en op de knallende 90's hits ging iedereen uit de bol. Het was een tijdje geleden dat het dak in Malmedy er nog zo af ging. Om een uurke of 4 moesten we jammer genoeg afsluiten.

De nachtrust is steeds te kort in Malmedy. Cedric zijn diepe stem is hier absoluut éen van de oorzaken van. Toch was het vooral het stralende zonnetje dat iedereen op zaterdag uit zijn tenten dreef. Tijd om absoluut een paar uur niets te doen. Beetje babbelen, beetje zitten of liggen in de zon. Genieten geblazen! In de namiddag speelde ik een dubbeltje met Cedric. De loting zat ons echter niet mee en we werden roemloos naar huis gespeeld. Helaas, helaas... Waar staat dat ironie leesteken hier? Bij het buitenkomen van de ultrawarme sporthal was het weer omgeslagen. Het begon zowaar te regenen. We lieten het echter niet aan ons hart komen en gingen om proviand voor de barbecue. Toen het vuur werd aangestoken stopte God met pissen en konden we onverstoord doen wat een Belg het liefste doet in de zomer. Het fuifje op zaterdagavond was een tegenvaller. De DJ kon wel een beetje draaien maar deed dit vooral voor zichzelf. Hij hield maar weinig rekening met zijn publiek. Weinig sfeer dus. Ook het lage volume van de muziek hielp niet.

Op zondag werden we weer uit onze tent gelokt door de vroege vogels. Het ritueel van niks doen werd op gepaste wijze herhaald. Nadien werd er toch stillaan afgebroken en ingepakt. Na een spaghetti en een bezoek aan de tweede sporthal lieten we de Ardennen voor wat ze waren en trokken we huiswaarts.

19:20 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.