Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

29-06-08

Reis Tunesië 2008 - dag 2

Op de eerste echte dag van onze rondreis brachten we een bezoek aan Tunis en zijn Bardo Museum, Cartagho en Sidi Bou Saïd.

Tunis is de hoofdstad van Tunesië en ook de grootste stad van het land. In het centrum bezochten we de Medina van Tunis. Een Medina is een oud historisch stadsdeel met smalle straatjes waarin vele toeristische winkeltjes gevestigd zijn. Voor het eerst, maar niet voor het laatst op deze reis maakten we kennis met de Tunesische gifts en de opdringerige verkopers. Eén verkoper leidde ons naar een plek met een mooi uitzicht op Tunis. Niets voor niets natuurlijk want hierna lokte hij ons mee naar zijn winkeltje van parfum's. Ondertussen was het ook even beginnen regenen. En wij dachten dat we de regen in België hadden achter gelaten. Gelukkig was het de enige keer tijdens onze reis dat de hemelsluizen een beetje open gingen. 

Na onze rondrint bezochten we het Bardo Museum. Dit museum herbergt de grootste collectie mozaïken uit de Romeinse tijd. Mooi voor even maar de uitleg van onze gids was te uitgebreid. Dit bezoek begon dan ook vrij snel te vervelen. Ikzelf ben niet gemaakt voor museumbezoeken en dat werd hier enkel bevestigd.

Na de maaltijd die we nuttigden in een restaurant vlak bij zee trokken we naar de historische stad Carthago. Dit was een belangrijke Fenicische handelsstad in Noord-Afrika. We reden een tijdje rond in de mooie omgeving en hierna bezochten we ruïnes van de thermen. Mooi, maar zeker niet indrukwekkend.

Ons vierde bezoek van de dag was er eentje aan Sidi Bou Saïd, een pittoresk dorpje aan de Middelandse zee waar alle huizen wit en blauw zijn geschilderd. Hier maakten we een korte wandeling in het mooie centrum. Ook hier voldoende toeristische winkeltjes en door zijn ligging op een heuvel kon je ook genieten van een mooi uitzicht. Na ons bezoek trokken we weer richting het hotel. 's avonds spraken we nog af met Claudine en Jackie, die we vorig jaar op onze reis naar Turkije leerden kennen. Zij hadden dezelfde reis als ons geboekt maar een weekje vroeger. 

10:45 Gepost in Reizen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.