Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

28-06-08

Reis Tunesië 2008 - dag 1

Op zaterdag 7 juni begon onze reis naar Tunesië. Net als vorig jaar reisden we met de Blauwe Vogel uit Sint Truiden. De gelijkenissen met onze Turkije reis van 2007 zijn treffend. De eerste week van onze vakantie bestond uit een rondreis doorheen Tunesië waarbij we de belangrijkste bezienswaardigheden bezochten. De tweede week verbleven we in een viersterrenhotel, Bahia Beach, in Hammamet op basis van de all inclusive formule.

Onze heenrit naar Tunesië verliep voorspoedig. We moestten wel vroeg uit de veren om tijdig de luchthaven te bereiken. De treinrit, het inchecken verliepep vlot en onze vlucht vertrok tijdig. Iets na 2e in de namiddag landden we in Monastir, een niet zo grote toeristische luchthaven. Een bus bracht ons naar Exel hotel in Hammamet waar we de eerste 2 dagen van de rondrit zouden verblijven. Op de deze rit konden we meteen opmerken dat het landschap in Tunisië verre van overal mooi is. Ook van een bouwvergunning is er nog geen sprake. De huizen rondom Monastir zijn bijna allemaal onafgewerkt.

Over Exel hotel waar we verbleven kunnen we veel zeggen. Maar dat gebeurt wel in het overzicht van onze hotels. Alleszins was het symbolisch dat niet alle 4 sterren, die de voorgevel sierden, verlicht waren.

's Avonds kregen we nog de uitleg van onze gids Abdel. Wat een kennismaking! De avond sloten we af met het bekijken van Turkije - Portugal in een café op de dijk van Yasmine Hammamet. Onze eerste dag zat er bij deze op... 

19:25 Gepost in Reizen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.