Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

19-05-08

AA Gent verliest bekerfinale

c0c8862a9fa5ff86a1e1527aa14c3d81.jpgVoor het eerst sinds jaren was het nog eens een bekerfinale om naar uit te kijken in het Belgische voetbal. Mijn favoriete club, AA Gent, nam het op tegen de ploeg in vorm, Anderlecht.

Voor Gent begon de wedstrijd goed met een snel doelpunt van Foley. Al even snel kwam Anderlecht terug na een dekkingsfout in de Gentse verdediging. Gent had iets meer balbezit in de eerste helft maar kwam toch goed weg toen een bal op de lat viel en Vleck een reuzekans miste. Ondertussen had Olufade met een gelukje de stand op 2-1 voor de Buffalo's gebracht.

In het begin van de tweede helft domineerde Gent. Fadiga dirigeerde als nooit te voren en een weergaloze doelpoging strandde op de paal. Hierna zakt Gent vooral fysiek volledig weg. Boussouffa kon binnenkoppen na alweer een dekkingsfout. Anderlecht ging door en alweer een ex-Gentenaar, Gillet, bracht de stand op 3-2 na een schitterende aanval. Bij Gent was het bobijntje af en Anderlecht kwam nog gevaarlijk dicht bij de 4-2.

De beker leeft weer!

00:05 Gepost in Sport | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.