Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

14-05-08

NBA playoffs

Sedert dit seizoen volg ik de NBA opnieuw van iets dichterbij. Momenteel wordt de tweede ronde van de playoffs afgewerkt. En het is razend spannend. In drie van de vier duels won elk team tot nu toe zijn 2 thuis wedstrijden. Enkel Detroit kon al eens op verplaatsing winnen bij Orlando.

Gokken op een mogelijke NBA kampioen is aartsmoeilijk. De gedoodverfde favorieten zijn de LA Lakers. Sinds de komst van de Spanjaard Pau Gasol lijkt de franchise uit LA helemaal klaar om de titel te veroveren. De Lakers hebben het echter verrassend moeilijk met de herboren Utah Jazz die worden aangedreven door de spectaculaire spelverdeler Deron Williams. Wordt hij samen met Carlos Boozer de John Stockton en Karl Malone van de 21e eeuw voor Utah? Bovendien heeft MVP, Kobe Bryant af te rekenen met een rugblessure die hem mogelijk in game 5 aan de kant houdt. 

De verrassing van het huidige seizoen zijn ongetwijfeld de New Orleans Hornets. Dit team is het uithangbord van de wederopstanding van de stad New Orleans die een aantal jaren terug leeg liep na de doortocht van orkaan Katrina. Met Chris Paul beschikken de Hornets over de éen van de beste spelers van het afgelopen seizoen. De San Antonio Spurs teren op hun ervaring. Het loop dit seizoen echter niet super, ondanks het feit dat het kampioenteam van vorig jaar grotendeels werd behouden. Kan het de ervaring van Tim Duncan, Tony Parker en Manu Ginobli het halen van het jonge geweld van New Orleans? De Hornets beschikken alleszins over het oo zo belangrijke thuisvoordeel. Nog opmerkelijk. Robert Horry, speler van de Spurs kan dit seizoen voor de 8e keer een NBA titel veroveren. Momenteel is hij al mede record houder van het aantal gespeelde playoff wedstrijden.

In het Oosten kan Detroit zich vanavond als eerste plaatsen voor de Conference finals. Hiervoor moeten ze wel langs de Orlando Magic en zijn flexibele reus Dwight Howard. Detroit is een gevaarlijke outside voor de titel. Het team telt geen echte vedetten maar is zo goed op elkaar ingespeeld.

De Boston Celtics waren voor aanvang van het seizoen de te kloppen ploeg. In het reguliere seizoen konden de Celtics onder leiding van het gouden trio Kevin Garnett, Ray Allen en Paul Pierce deze status bevestigen. In de playoffs sputtert de machine van Boston. Tegen het vrij zwakke Atlanta had Boston 7 wedstrijden nodig om zich te plaatsen. En ook nu tegen de Cleveland Caveliers hebben de Celtics het moeilijk. Opmerkelijk is vooral het feit dat de Celtics nog niet buitenshuis konden winnen in de playoffs. Gelukkig hebben ze als eerste uit de competitie altijd het thuisvoordeel. De Cleveland Caveliers teren op hun supertalent Lebrown James. Als hij uit de wedstrijd wordt gehouden zijn de Cavs zo goed als monddood. In de laatste twee wedstrijden tegen de Celtics toonde James echter waarom hij één van de beste, zo niet de beste basketter op deze planeet is.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

00:20 Gepost in Sport | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.