Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

12-05-08

Citytrip naar Keulen

Eind maart, vlak voor het paasweekend, brachten Brenda en ik een bezoekje aan Keulen, de vierde stad van Duitsland. Via de website www.weekendesk.com konden we een echt koopje doen. We verbleven 2 nachten in het mooie viersterrenhotel Radisson Sas, aan de rand van Keulen. Het hotel was te vergelijken met de Radison Sas in Hasselt. Het beschikte over dezelfde faciliteiten, een knap desigin, vriendelijk personeel en zeer mooie kamers. Ook het ontbijtbuffet was om van te smullen.

De Thalys bracht ons in twee uurtjes in Keulen. We arriveerden al om iets voor 10e wat ons de tijd gaf om de binnenstad te verkennen. Opmerkelijk veel hippe winkels in de binnenstad. Na het de eerste uurtjes sightseeing besloten we het chocolademuseum te bekijken. Dit kon mezelf maar matig boeien. Na ons bezoek besloten we ons hotel op te zoeken. Na een fikse wandeling en enig zoekwerk arriveerden we aan het knappe hotel dat zich vooral richt op bezoekers van de Kölnmesse, een beursgebouw te vergelijken met de Heizel in Brussel of Flanders Expo in Gent. Om onze eetlust te bevredigen bezochten we 's avonds een echte Amerikaanse sportsbar. Lokale keuken was het niet echt maar de vettige hamburger werd gesmaakt. Opmerkelijk trouwens hoevel Sushi bars en restaurants Keulen telt.

De tweede dag begonnen we met een trip in de kabelbaan over de indrukwekkende Rijn. Deze bracht ons tot bij de Keulense zoo waar we het grootste deel van onze dag zouden doorbrengen. De zoo is best mooi en telt een indrukwekkende collectie Apen en Olifanten. Ons bezoek aan de zoo bleek goed gepland want "Goede vrijdag" bleek in Duitsland een verlofdag te zijn. 's Avonds gingen we lekker eten in een Aziatisch restaurant waar de Indische, Thaïse en chinese keuken gemengd werd.

Dag drie de laatste dag werd vooral gewijd aan shoppen en het verder verkennen van de grote binnenstad. Om 6 uur namen we de thalys huiswaarts en om 10 uur 's avonds zat onze citytrip erop.

Keulen is best een aangename stad om te vertoeven. Niet "the place 2 be" maar als je een goeie (hotel)deal kan doen zoals wij dat deden mag je een bezoekje aan deze stad zeker niet laten liggen. Keulen kan je nog het best vergelijken met Hasselt in België. Op zich is er weinig te zien, geen mooi historisch centrum, weinig monumenten, wel een stad met heel veel (hippe) winkels en ontelbare restaurants.

Bekijk ook het fotoalbum hierlangs... 

23:15 Gepost in Reizen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.