Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

02-03-08

Tornooi Buggenhout

Afgelopen weekend namen we met een grote delegatie van BC Oudegem deel aan het tornooi van Buggenhout. Ikzelf speelde enkel en dubbel in de B1 reeks. Het tornooi was in deze reeks zoals meestal maar matig bezet.

In het enkelspel nam ik het in de eerste wedstrijd op tegen Bert Schnabel, een jong talent. Bert liet dit echter niet echt zien en toonde vooral een slechte wedstrijdmentaliteit. Dit werd dan ook mijn eenvoudigste winst van het jaar, zonder de pannen van het dak te spelen. In de tweede ronde was het andere koek. Dan mocht ik het opnemen tegen Arnaud Deleu. Eveneens al een jeugdig talent. Arnaud kan echter al heel wat adelbrieven voorleggen. Vorig seizoen verloor ik op Buggenhout ook al van hem. Het beloofde dus een moeilijke klus te worden. En dat bleek al snel. Ik nam een aarzelende start en kwam 11-4 achter. Hierna knokte ik me wel weer in de wedstrijd maar Arnaud kon toch winnen met 21-16. Een beetje hetzelfde scenario in de tweede set. In die set kon ik echter een achterstand ombuigen in een kleine voorsprong. Deze kon ik echter niet vasthouden en ik verloor met 21-18. Verlies in twee sets dus maar toch kon ik tevreden zijn met mijn prestatie. Jammer trouwens van de onevenwichtige tabel in de B1 reeks. De halve finalisten in de onderkant van de tabel wist ik in het verleden al eenvoudig te kloppen.

In het dubbelspel speelde ik aan de zijde van Michaël. In ons tweede tornooi samen konden we doorstoten tot de halve finale. In de eerste ronde namen we het op tegen alweer Bert Schnabel en Thomas Maes. Beiden wonnen dit seizoen zowat alles in de C1 en B2 reeks. Met verliezen leerden ze nog niet omgaan want telkens ze op achterstand kwamen liep het volledig mis. Michaël en ik maakten hier optimaal gebruik en we wonnen dan ook vrij eenvoudig. In de tweede ronde kruisten we het pad van Tim Bogemans en Thomas van Herck. Een zeer degelijk duo zo bleek want we hadden het niet gemakkelijk. Stillaan begon de vermoeidheid door te wegen maar we konden het gelukkig toch afmaken in drie sets. We trakteerden ons zo op een halve finale tegen het eerste reekshoofd Helger Vanwerde en Joris Vandendriessche. Het vet was bij ons echter van de soep en de tegenstand bleek gewoon veel te sterk. Ons mooie avontuur eindigde hier. Helger en Joris wonnen ook nog de finale in drie sets van Peter Hermans en Raf Sleebus.

Ik kan tevreden terugkijken op het tornooi van Buggenhout. Goede wedstrijden gespeeld en degelijke resultaten neergezet. Volgende week trekken we met 19 van de club naar Wetteren en de week daarop staat het tornooi van Drop Merchtem op het programma. 

12:37 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.