Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

13-02-08

Barack Obama for president

b1a5dd0a9b7b469e565bdf01a2a7bdb8.jpgVoor het eerst ligt Barack Obama voor op Hillary Clinton in de race naar de presidentskandidaatstoel (man wat een woord) voor de Democratische partij. Op Super Tuesday kon Clinton nog de meeste kiesmannen veroveren. Dat Barack Obama in meer staten won en in het aantal veroverde kiesmannen in hier kielzog bleef was een veeg teken aan de wand. Sinds Super Tuesday ging het voor Obama pijlsnel. Hij won de laatste 8 voorverkiezingen en staat voor het eerst voor op Hillary Clinton. Obama was al populair bij de mannelijke en zwarte kiezers maar lijkt nu ook de harten van de vrouwen en de ouderen te veroveren.

Volgens de laatste peilingen mogen we duimen dat Obama het haalt van Clinton. Hij zou in de uiteindelijk presidentsverkiezing de republikeinse kandidaat, John McCain, ruim verslaan.  McCain heeft al een bijna onoverbrugbare voorsprong op de nog enige andere resterende presidentskandidaat bij de republikeinen, Mike Huckabee. Hillary Clinton daarentegen ligt veel meer in balans met McCain en zou het moeilijk hebben om de democraten aan de overwinning te helpen.

Op de websites van diverse kranten, waarvan je de links op deze blog vindt, kan je uitgebreide dossiers over de Amerikaanse presidentsverkiezingen raadplegen.

00:50 Gepost in Politiek | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.