Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

07-02-08

Yuhan Tan naar Peking?

11f4ff9200ef7de8926c3faa68677efc.jpg

Een Belgische badmintonner die kans maakt op deelname aan de Olympische spelen, het is al enige tijd geleden. Nu enkele maanden voor de Olympics in Peking maakt kersvers Belgisch kampioen Yuhan Tan kans om de Olympische spelen te bereiken.

Voorlopig bekleed de pas 20-jarige Yuhan Tan de 82e positie op de wereldranglijst. Slechts 38 spelers mogen in Peking deelnemen aan het enkelspel. Door de regel waardoor de toplanden maximum 3 spelers en de meeste landen slechts 1 speler mogen afvaardigen heeft Yuhan kans om tot die 38 te behoren. Op de gekuiste lijst staat  Yuhan momenteel op de 38e plaats. Als hij in mei bij het sluiten van de Olympische kwalificatieperiode bij de eerste 38 staat dan mag hij van de international Badminton federatie naar de Olympische spelen. Maar... We mogen echter niet te vroeg juichen. De regels van het BOIC zijn echter veel strenger dan de regels van het BWF. Yuhan zal in de lente nog een paar knalprestaties moeten leveren om zijn deelname aan de Olympische spelen te verzilveren. Dan nog zal het hopen zijn op de goodwill van de bonzen van het BOIC. Mogelijk kan zijn jeugdige leeftijd hierin een belangrijke rol spelen.

Laten we allemaal duimen voor Yuhan. Met zijn talent en zijn presense kan hij een enorme stimulans betekenen voor het Belgische badminton.

Op de website van de Vlaamse Badminton Liga vzw kan je meer informatie lezen over de mogelijke deelname van Yuhan. Op diezelfde website houdt Yuhan ook een blog bij. Deze kan je hier bekijken. Op de website van Sportwereld (Het Nieuwsblad) kan je een uitgebreid artikel vinden over Yuhan en zijn ambities. Lees het hier.

foto: Fons Van der Vorst 

23:55 Gepost in Badminton | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.