Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

07-02-08

De day after de windhoos in Dendermonde

Sinds de ontsnapping van de 28 gedetineerden was Dendermonde nooit zoveel in het nieuws als gisteren. De windhoos trok met een snelheid van 181 tot 251 km/h van Oudegem naar Baasrode en bracht heel veel schade aan op de 6 km lange strook van ongeveer 100m breed.

Gisteren melde ik al dat er één zijruit van mijn wagen vernield was. Vandaag bij controle van mijn wagen in het daglicht kwam er nog meer schade aan het licht. Ook de voorruit van mijn wagen, notabene maar enkele maanden nieuw, is redelijk zwaar beschadigd.  Ook de carrosserie van mijn wagen is op veel plaatsen beschadigd door de rondvliegende kiezeltjes. Een laagje asfalt op de nieuwe parking in Dendermonde had veel leed kunnen voorkomen. Het wordt nu nagaan of er iets gedekt wordt door de verzekering of door het rampenfonds. Zoniet zal ik afscheid moeten nemen van mijn vervloekte Corrola.

Al bij al komen wij er nog goed vanaf. Eens voorbij het station werd er heel wat schade aangericht aan huizen, bedrijven en het ziekenhuis. Het mag ook een geluk heten dat het inferno zich afspeelde laat op de avond. Stel je voor dat dezelfde windhoos om 5 uur 's middags aan het stationsplein passeert. Slachtoffers gegarandeerd. 

00:15 Gepost in Dendermonde | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.